Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Αιματηρές θυσίες για να μείνουν ανοιχτά

Σε πλήρη οικονομικό μαρασμό οδηγείται την τελευταία διετία η τοπική αγορά της Ξάνθης, με το σύνολο των επιχειρήσεων να αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές λειτουργικές τους ανάγκες, ενώ το μέλλον διαφαίνεται από δυσοίωνο έως καταστροφικό.

Τα μέτρα που εφαρμόζονται για την τόνωση της αγοραστικής κίνησης δεν αποδίδουν, ενώ κύκλοι του επιχειρηματικού κόσμου εκτιμούν ότι αυτά επιφέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα στην αγορά, η οποία αγκομαχά καθημερινά.

Την ίδια στιγμή οι επιχειρηματίες της τοπικής αγοράς προσπαθούν με νύχια και με δόντια να παραμείνουν ανοιχτοί, μειώνοντας τα λειτουργικά τους έξοδα, ενώ παρατηρούνται περιπτώσεις όπου καταστήματα δεν διαθέτουν θέρμανση ή τον απαραίτητο φωτισμό με τους ιδιοκτήτες τους να επιχειρούν με αυτό τον τρόπο να μειώσουν το κόστος λειτουργίας τους.

Το δεκαήμερο εκπτώσεων που προηγήθηκε των χειμερινών εκπτώσεων σε συνδυασμό με την κίνηση που καταγράφηκε κατά τη διάρκεια των εορτών έδωσε μια ανάσα σωτηρίας στην τοπική αγορά της Ξάνθης, ωστόσο το οικονομικό άσθμα καραδοκεί.

Έμποροι και καταστηματάρχες ευελπιστούν να αποκομίσουν τα μέγιστα από τις χειμερινές εκπτώσεις ώστε να καλύψουν βασικά λειτουργικά τους έξοδα.
πηγή:thrakitoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου