Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Αποζημίωση 800.000 ευρώ για μετάγγιση μολυσμένου με AIDS αίματος

Το ποσό των 800.000 ευρώ πήρε ως αποζημίωση σε μία νεαρή γυναίκα επειδή το 2005 μολύνθηκε με τον ιό του AIDS έπειτα από μετάγγιση αίματος που έκανε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Όπως αποφάνθηκε το δικαστήριο, το νοσοκομείο είναι υπεύθυνο για πολύ σοβαρές παραλείψεις και πλημμελήματα, τα οποία οδήγησαν στη πρόκληση σοβαρής βλάβης στην 25χρονη (σήμερα) γυναίκα, η οποία ακολουθούσε τακτικό πρόγραμμα μεταγγίσεων και αποσιδήρωσης από μικρή ηλικία.

Η «εγκληματική» μετάγγιση αίματος, πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο του 2005 από περιστασιακό αιμοδότη, μολυσμένο από τον ιό, ο οποίος είχε δώσει αίμα για πρώτη φορά στη ζωή του και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με το ποινικό δικαστήριο.

Όπως προέκυψε από το ίδιο αίμα μολύνθηκε και 76χρονος ασθενής, ο οποίος είχε υποβληθεί σε επέμβαση ανοικτής καρδιάς.
πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου