Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Άργησαν 10 χρόνια να καταγγείλουν …σεξουαλική παρενόχληση από ιερέα

Γραπτώς ζητήθηκαν από την Ιερά Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών να κατατεθούν οι καταγγελίες των τριών Τρικαλινών που κάνουν λόγο ότι δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση από ιερέα.

Το θέμα βγήκε χθες στο Ράδιο «ζυγός» μετά από επώνυμη καταγγελία του προέδρου του Συλλόγου «Άγιος Νέστορας» Στέφανου Πολυγένη, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιο.

Όπως ξεκαθάρισε σήμερα, μιλώντας στο «ζυγό» ο νομικός σύμβουλος της Μητρόπολης, Δήμος Θανάσουλας, η υπόθεση αυτή δεν αφορά σεξουαλική παρενόχληση παιδιών αλλά ενηλίκων, καθώς οι τρεις καταγγέλλοντες ηλικίας σήμερα περίπου 30 χρονών ανέφεραν ότι τα περιστατικά που καταγγέλλουν έγιναν πριν από 10 χρόνια οπότε και τότε ήταν ενήλικοι.

Το ερώτημα που μπαίνει στην περίπτωση αυτή είναι γιατί δεν το έκαναν νωρίτερα και το άφησαν τόσα χρόνια και έρχονται σήμερα να προβούν σ΄αυτές τις καταγγελίες.

Μήπως πίσω απ΄αυτές τις καταγγελίες υποκρύπτονται άλλες επιδιώξεις;

Ο κ. Θανάσουλας πάντως ανέφερε ότι από τα όσα μετέφεραν προφορικά οι τρεις καταγγέλλοντες στον Μητροπολίτη αγγίζουν τα ότια της σεξουαλικής παρενόχλησης αλλά για να κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το εκκλ΄λησιατικό δίκαιο θα πρέπει οι καταγγελίες να είναι γραπτές.

Εφόσον γίνει αυτό τότε θα διαταχθεί ΕΔΕ, θα κληθούν μάρτυρες να καταθέσουν αλλά και ο καταγγελλόμενος και αναλόγως θα επιβληθούν ή μη οι ανάλογες κυρώσεις, ενώ αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες τότε η υπόθεση θα σταλεί και στη δικαιοσύνη.
πηγή:trikaladay.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου