Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Γιατί φέτος τα Τρίκαλα θα γίνουν ΑΝΤΙΔΟΤΟ στην κρίση;

Ανακαλύψεις ξεχασµένων hammam, αναπλάσεις σε κεντρικούς πεζόδροµους, "happy hours" κατά της κρίσης στα cafes και τις ταβέρνες της πόλης, αλλά και πυρετώδεις προετοιµασίες για τη µεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή των... ξωτικών!


Τι συµβαίνει στα Τρίκαλα; H Tίτη Βελοπούλου βρέθηκε στη θεσσαλική πόλη για να διαπιστώσει ότι το πέρασµα για τα ελβετικού κάλλους Ελάτη και Περτούλι και τα «απόκοσµα» Μετέωρα, αποτελεί πλέον... στάση!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ-KEIMENO: Tίτη Βελοπούλου (tvelopoulou@dousiscom.gr)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Νίκος Λυµπερτάς, αρχειο icons

























O διατηρητέος Μύλος του Ματσόπουλου

Βρήκαµε µια πόλη σε αναβρασµό! Από τη µια οι ανασκαφές στις παλιές φυλακές φέρνουν στο φως παλαιά hammam που θα µετατραπούν σύντοµα σε Πολιτιστικό Πάρκο, κι από την άλλη τα νέα σχέδια για αλλαγές στην Ασκληπιού και στις στοές στα Μανάβικα, που θα µπουν σε εφαρµογή σε λίγες µέρες! Σε όλα αυτά προσθέτουµε τις προετοιµασίες στον Μύλο του Ματσόπουλου για να υποδεχτεί όλο το χωριό του Αϊ-Βασίλη από αρχές Νοεµβρίου, βάζοντας την πόλη σε γιορτινό κλίµα! Εκτός όµως από αυτές τις αφορµές για να επισκεφθούµε την πρωτεύουσα του νοµού, µην ξεχνάµε ότι τα Τρίκαλα αποτελούν το τέλειο ορµητήριο για να εξερευνήσουµε τα φηµισµένα χωριά Ελάτη και Περτούλι, να κάνουµε σκι στο χιονοδροµικό κέντρο, αλλά και να βρεθούµε στα επιβλητικά µοναστήρια των Μετεώρων! Κι όλα αυτά σε ακτίνα... βολής!

























Ο πεζόδρομος της Ασκληπιού

Ε
ιδικά τώρα που η συνειδητοποίηση της κρίσης έκανε τους Τρικαλινούς να κατεβάσουν τις τιµές, να παρέχουν οικονοµικά µενού και να «επιστρατεύσουν» happy hours στα cafes τους, ένα ταξίδι µέχρι εδώ µας φαίνεται ακόµα πιο ελκυστικό!

*Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο για τα Τρίκαλα στο ανανεωμένο Travellers Icons που κυκλοφορεί.

  • Για προσφορές ξενοδοχείων πατήστε εδώ
  • Για άλλα αξιοθέατα & θέματα πατήστε εδώ
  • Για τα τελευταία άρθρα πατήστε εδώ
πηγή:travelstyle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου