Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Μπράβο στους Νέους δεύτερη στην Ευρώπη η Ελλάδα

Η Εθνική Ελλάδος πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος under 19 και έχασε 1-0 από την Ισπανία η οποία είναι κυρίαρχος του θεσμού με έξι κατακτήσεις.

Μόνο συγχαρητήρια αξίζουν στους Έλληνες διεθνείς για την πορεία τους στον τουρνουά αυτό, όπου έδωσαν τα διαπιστευτήριά τους, φώναξαν ένα βροντερό παρών στο ευρωπαϊκό
ποδόσφαιρο και μπήκαν στο στόχαστρο μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Όμως οι Ισπανοί ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και πήραν δίκαια τη νίκη διατηρώντας τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.

Με το ξεκίνημα του αγώνα και πριν συμπληρωθεί το πρώτο 5λεπτο οι Ισπανοί έχασαν δυο σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, γεγονός που κατέδειξε το πόσο αγχωμένοι ήταν οι Έλληνες παίκτες οι οποίοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα.

Η Εθνική Νέων της Ελλάδας περίμενε τους Ισπανούς στο κέντρο προκειμένου να κλέψει την μπάλα και να τους διαλύσει το passing game, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι Ίβηρες κυριαρχούσαν σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου και έδιναν την εντύπωση ότι έπαιζαν με 22 και όχι με 11 παίκτες.

Όσο περνούσε η ώρα το παιχνίδι ισορροπούσε και οι Έλληνες διεθνείς άρχισαν να ανταλλάσσουν πάσες και να φαίνονται περισσότερο μέσα στο τερέν.

Η εικόνα των δυο ομάδων ήταν ξεκάθαρη. Η Ισπανία πήγαινε για να κατακτήσει τη νίκη και η Ελλάδα για να την κλέψει. Όλα έδειχναν ότι ήταν θέμα χρόνου να σκοράρουν οι Ίβηρες.

Η κούραση των παικτών εξαιτίας των εξαντλητικών ημιτελικών ήταν εμφανής. Οι Έλληνες δεν πήγαιναν γρήγορα πάνω στην μπάλα αφήνοντας τους Ισπανούς να κάνουν επικίνδυνα σουτ. Η επιλογή της Εθνικής Ελλάδος να δώσει χώρο ήταν δίκοπο μαχαίρι και το παιχνίδι γύρισε σε ρώσικη ρουλέτα με την Γαλανόλευκη να κρατάει το όπλο.

Και εκεί που πίεζαν οι Ισπανοί έγινε αντεπίθεση από τους παίκτες του Κώστα Τσάνα στο 33 λεπτό με τον Γιάννη Γιαννιώτα να κάνει σέντρα από αριστερά και τον Γιώργο Κατίδη να πιάνει κεφαλιά που πέρασε άουτ δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι των Ισπανών οι οποίοι στην αντεπίθεση έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν έδιωξε με προβολή ο Νίκος Μαρινάκης πριν η μπάλα φτάσει στον Τόρες που ήταν φάτσα με τα δίκτυα.

Η αλλαγή πλευράς μεταξύ του Γιαννιώτα και του Μαυρέα αποδείχθηκε μεγάλη έμπνευση αφού αποσυντόνισε την ισπανική άμυνα που έχασε τα μαρκαρίσματά της με αποτέλεσμα η ελληνική ομάδα ανέβασε απόδοση και πίεση τον αντίπαλό της στα καρέ του.

Όσο πλησίαζε το παιχνίδι στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου οι Ισπανοί ανέβασαν και πάλι την απόδοσή τους και ο Τόρες λίγο έλλειψε να κάνει τη ζημιά στο 40 λεπτό με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή. Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές έκαναν βεβιασμένες κινήσεις προκειμένου να αναχαιτίσουν τους Ισπανούς.

Το σφύριγμα της λήξης του πρώτο 45λεπτου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε υπό δυνατή βροχή. Η Ελλάδα εμφανίστηκε αισθητά βελτιωμένη , με πολύ καλές αλληλοκαλύψεις, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να πέφτουν πάνω στην μπάλα δύο και τρεις μαζί κάθε φορά. Οι Ισπανοί είχαν δοκάρι στο 56’ σε σουτ του Καμπάνια.

Από αυτό το χρονικό σημείο άρχισε να σφίγγει ο κλοιός γύρω από την Γαλανόλευκη δημιουργώντας πολύ επικίνδυνες καταστάσεις.

Οι Έλληνες διεθνείς προσπαθούσαν να απαντήσουν όμως είχαν πρόβλημα στην τελική πάσα, που κατέστρεφε την όποια ανάπτυξη του παιχνιδιού τους.

Στο 60’ ο Σωκράτης Διούδης έκανε δύο δύσκολες επεμβάσεις την μία πίσω από την άλλη διώχνοντας αρχικά με το πόδι σε σουτ του Ροντρίγκες και κρατώντας την Εθνική Ελλάδος στο παιχνίδι.

Στο 67’ μπήκε ο Χαράλαμπος Λυκογιάννης στη θέση του Δημήτρη Διαμαντάκου.

Στο 79’ λεπτό ο Ροντρίγκεζ με άψογο πλασέ από πλάγια και με τη μία μετουσίωσε σε γκολ την κυριαρχία της Ισπανίας στο παιχνίδι.

Η Ελλάδα προσπάθησε να απαντήσει με σέντρα του Κατίδη και τον Λυκογιάννη να πιάνει μία αδύναμη κεφαλιά, από καλή θέση.

Η συνέχεια του αγώνα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα αφού οι Έλληνες δεν μπόρεσαν να πιέσουν και να απειλήσουν του Ισπανούς οι οποίοι ανακηρύχθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά και έκτη στο σύνολο με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει Πρωταθλητές Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου