Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Στα Τρίκαλα οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Στα Τρίκαλα έχει εγκατασταθεί και θα παραμείνει ως το Σάββατο 30 Ιουνίου ενημερωτικό κλιμάκιο της εθελοντικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Στην κεντρική πεζογέφυρα και στον πεζόδρομο της Ασκληπιού στήθηκαν δύο στάντ απ' όπου διανέμεται έντυπο ενημερωτικό υλικό από την ομάδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «face – to – face».

Όλες αυτές τις ημέρες θα παρουσιάζεται η καθημερινή δράση της οργάνωσης με διαδραστικό τρόπο σε μια ειδικά διαμορφωμένη σκηνή μεταφέροντας στο κοινό βασικές εικόνες.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να μάθει πως χρησιμοποιείται ένα ειδικό πολύχρωμο περιβραχιόνιο για τη μέτρηση των επιπέδων υποσιτισμού σε παιδιά κάτω των 5 ετών, τι πρέπει να γίνει όταν ξεσπά μια επιδημία, και πως μπορεί να «συμμαχήσει» με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στην τεράστια μάχη που δίνουν καθημερινά σε διάφορες γωνιές του πλανήτη.

Σε δηλώσεις του ο χειρουργός και πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Χρήστου που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη των Τρικάλων ανέφερε ότι «οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα βρισκόμαστε και πάλι στα Τρίκαλα που μέχρι σήμερα έχουν ανταποκριθεί θερμά και έχουν υποστηρίξει έμπρακτα την ιατρική, ανθρωπιστική δράση μας» για να συνεχίσει: «Πιστεύω ότι ακόμα και σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία, με όλες τις προκλήσεις που βιώνουμε ως κοινωνία, έχουμε τη δύναμη να στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα της αλληλεγγύης προς όσους υποφέρουν όπου και αν βρίσκονται, ένα μήνυμα που δεν γνωρίζει σύνορα. Μάλιστα, η τοπική κοινωνία των Τρικάλων έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία ως προς αυτό».
πηγή:thessalianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου