Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Το πλήρωμα της «Αργούς» έπεσε στα βράχια!

«Περιπέτεια» στα νερά του Παγασητικού Κόλπου, έζησαν επτά σύγχρονοι Αργοναύτες, αργά το βράδυ του Σαββάτου, όταν –επιστρέφοντας από το νησί του Τρικερίου, όπου συμμετείχαν σε γυρίσματα ντοκιμαντέρ για λογαριασμό του BBC- το ταχύπλοο που τους μετέφερε «καβάλησε» στα βράχια στην περιοχή «Δράπανο».

Το ατυχές συμβάν σημειώθηκε στις έντεκα περίπου το βράδυ. Το πλήρωμα της «Αργούς» βρισκόταν νωρίτερα, στο νησί του Τρικερίου, όπου πραγματοποιούνταν γυρίσματα στο πλαίσιο του κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ με θέμα τον μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας. Τα γυρίσματα γίνονται από εταιρία παραγωγής ταινιών της Αυστραλίας με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου.

Τους Αργοναύτες επρόκειτο να μεταφέρει ταχύπλοο σκάφος από το Τρίκερι προς τη Μηλίνα προκειμένου από εκεί με λεωφορείο να γυρίσουν στο Βόλο. Στην περιοχή «Δράπανο» ο χειριστής του μικρού ταχύπλοου (μήκους επτά μέτρων) έχασε τον προσανατολισμό του και με ταχύτητα προσέκρουσε στα βράχια. Ήταν μάλιστα τέτοια η ταχύτητα που είχε αναπτύξει, που μάρτυρες ανέφεραν χθες στην «Ε» ότι το σκάφος δεν «πατούσε» καν στη θάλασσα, αλλά είχε «καβαλήσει» ολόκληρο πάνω στα βράχια.

Παρά τη σφοδρή σύγκρουση και οι επτά επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους. Το σκάφος όμως παρέμεινε «καρφωμένο» στη στεριά χθες ολημερίς. Το ατυχές συμβάν σημειώθηκε στην αυλαία των γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ. Υπενθυμίζεται ότι η «Αργώ» ξεκίνησε στα μέσα της εβδομάδας την τετραήμερη περιήγησή της στον Παγασητικό Κόλπο, κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν τα γυρίσματα κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ με θέμα το μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας από εταιρία παραγωγής ταινιών της Αυστραλίας με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί από το BBC και άλλα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα παγκοσμίως, ενώ αντίγραφο θα παραδοθεί στο Δήμο Βόλου προκειμένου να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής. Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκαν εντός του Παγασητικού Κόλπου με τη συμμετοχή 55 κωπηλατών από το Σύλλογο «Αργοναύτες 2008» και επιδίωξη της εταιρίας είναι το φιλμ να προσεγγίζει τις συνθήκες εκείνης της περιόδου και γι αυτό το λόγο οι Αργοναύτες φορούσαν ενδυμασία πανομοιότυπη με αυτή της εποχής του μυθικού πλοίου.

Η Αργώ ταξίδεψε αρχικά έως την Άφησσο όπου κινηματογραφήθηκαν εκδηλώσεις και έγιναν υποβρύχιες λήψεις του σκάφους, ενώ στη συνέχεια αναχώρησε για τη Μηλίνα. Γυρίσματα έγιναν και στα νησάκια της περιοχής, στο Τρίκερι και την Αγία Κυριακή. Η επιστροφή του σκάφους στο λιμάνι του Βόλου αναμένεται σήμερα ή το αργότερο αύριο.
πηγή:Εφ. Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου