Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Γρίφος οι βάσεις των πανελλαδικών – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Το βατερλώ σε Φυσική και Μαθηματικά είναι ένας παράγοντας που θα καθορίσει τις βάσεις των πανελλαδικών. Ο άλλος είναι τα μηχανογραφικά.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για την κίνηση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ δείχνουν... άνοδο. Όχι σε όλες τις σχολές όμως. Σε ορισμένες σχολές, όμως, αναμένεται ακόμη και πτώση των βάσεων.

Οι αριστούχοι, εκείνοι που έγραψαν 18-20 αυξήθηκαν, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μπορεί να περάσει ακόμη και μαθητής που έχει γράψει... 2!

Το πως θα κινηθούν οι βάσεις δε θα εξαρτηθεί μόνο από τις επιδόσεις των υποψηφίων αλλά και από τις επιλογές τους. Πως δηλαδή θα συμπληρωθούν τα μηχανογραφικά, ποιες σχολές θα επιλέξουν. Και εδώ μπαίνει ακόμη και ο οικονομικός παράγοντας. Υπάρχουν πολλές οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους σε άλλη πόλη να σπουδάσουν!

Άνοδο αναμένεται να σημειώσουν οι λεγόμενες περιζήτητες σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όπως η Νομική και η Φιλοσοφική. Οι σχολές Μαθηματικών, Χημείας, Φυσικής και οι Πολυτεχνικές αναμένεται να σημειώσουν πτώση, κυρίως στην περιφέρεια.

Ανεβασμένες, έστω και λίγο, αναμένεται να είναι και οι βάσεις στις οικονομικές σχολές.

Αντίθετα, πτωτική πορεία αναμένεται στα ΤΕΙ Λογιστικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουριστικών Επιχειρήσεων.
πηγή:newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου