Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Διεγράφη ο Χρήστος Μαγκούφης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ

Δεν «τόλμησε» κανένας Τρικαλινός Βουλευτής να καταψηφίσει επί της αρχής τα μέτρα «φωτιά» του Μνημονίου -2-

Πέρασαν από την Βουλή τα νέα μέτρα «φωτιά» που φέρνουν πλέον στα όρια της φτώχιας το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού αφού σε σύνολο 278 ψηφίσαντες Βουλευτές, ψήφισαν 199 Βουλευτές «ναι επί της αρχής», «όχι» 74 και πέντε «παρών».

Για το άρθρο 1 που αφορά τα εργασιακά ψήφισαν «ναι» 190 βουλευτές, «όχι» 83 και πέντε «παρών», ενώ για το άρθρο 2 ψήφισαν «ναι» 201 «όχι» 74 και 3 «παρών», για το άρθρο 3 ψήφισαν 199 βουλευτές με 74 να ψηφίζουν κατά ,5 παρών και οι υπόλοιποι «ναι», ενώ για το άρθρο 4 ψήφισαν «ναι» 202, «όχι» 74 και 2 «παρών».

Ειδικότερα όσο αφορά τους Βουλευτές του Νομού Τρικάλων από την πλευρά της παράταξης του ΠαΣοΚ που έβαλε την χώρα στο Μνημόνιο ψήφισαν «ΝΑΙ» στο Μνημόνιο -2- και σε όλα τα άρθρα του Νομοσχεδίου ο πρώτος σε ψήφους Βουλευτής του κινήματος του Νομού Τρικάλων Χρήστος Χάϊδος.

Ο Χρήστος Μαγκούφης παρόλο που δήλωνε στα ΜΜΕ πως θα το καταψηφίσει τελικά ψήφισε «μεσοβέζικα» δηλαδή «παρών επί της αρχής», «όχι στο άρθρο 1»και «ναι σε όλα τα υπόλοιπα». κάτι που δεν τον έσωσε από την διεγράφη του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ με απόφαση του Προέδρου Γιώργου Παπανδρέου, ενώ η Βουλευτής Σούλα Μερεντίτη ψήφισε «ΝΑΙ σε όλα».

Από νωρίς το μεσημέρι μετά την παραίτηση του κ. Λέγκα που δεν τόλμησε να καταψηφίσει το Μνημόνιο -2- και παραιτήθηκε, ο νέος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Τρικάλων Θεόδωρος Σκρέκας ψήφισε «ΝΑΙ».

Το ίδιο έπραξε και ο ανεξάρτητος Βουλευτής Τρικάλων Σωτήρης Χατζηγάκης όπως είχε προαναγγείλει νωρίτερα με την φράση «Δεν θέλω να είμαι βουλευτής της …δραχμής».

Την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα παρακολούθησαν αμήχανοι και θυμωμένοι οι Τρικαλινοί όπου είδαν μια ακόμα παράσταση του θεάτρου σκιών που λαμβάνει χώρα μέσα στον ναό της Δημοκρατίας.
πηγή:trikalanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου