Ένα ευχάριστο …δώρο πήρε σήμερα στην ονομαστική του γιορτή ο πρώην δήμαρχος, Μιχ. Ταμήλος, καθώς μια ενέργεια επί δημαρχίας του έχει αίσιο τέλος για τον Δήμο Τρικκαίων.
Όπως είπε στο trikalaola.gr, ο κ. Ταμήλος του τηλεφώνησε γνωστός του από την Αθήνα για τα χρόνια πολλά και με την ευκαιρία τον ενημέρωσε ότι εγκρίθηκε από την Ρυθμιστική Αραχή Ενέργειας (ΡΑΕ) η επένδυση της γαλλικής εταιρείας EDF για την ανάπτυξη φωτοβολταικών συστημάτων σε δημοτική έκταση στους Αγίους Αποστόλους.
Η επένδυση αφορά την παραγωγή 5 ΜW, εκ των οποίων το 20% θα εκμεταλλεύεται ο Δήμος Τρικκαίων και όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρώην δήμαρχος, το 1ΜW μπορεί να καλύψει το ετήσιο κόστος ηλεκτροφωτισμού της πόλης.
Η προσπάθεια αυτή είχε ξεκινήσει το 2006 και το 2007 είχε υποβληθεί η πρόταση και έγινε δημοπρασία στην οποία συμμετείχαν μια ελληνική εταιρεία και η γαλλική η οποία και προκρίθηκε.
Όμως εκείνη την περίοδο η ισχύουσα νομοθεσία για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, επιτρέπονταν η εγκατάσταση φωτοβολταικών μόνον σε ιδιωτικές εκτάσεις και όχι σε δημοτικούς χώρους.
Όμως όλο αυτό ξεπεράστηκε και τελικά ήρθε η έγκριση της επένδυσης την οποία πλέον θα χειριστεί η νέα δημοτική αρχή και ο δήμαρχος, Χρ. Λάππας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου