Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Bild: «Η Μέρκελ θυσιάζει τον Σόιμπλε για χάρη της Ελλάδας!!»

Για διάσταση απόψεων μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάνει λόγο η Bild, η οποία τονίζει ότι η Μέρκελ σκέφτεται να... θυσιάσει τον Σόιμπλε για την Ελλάδα!

«Θα χάσει η Μέρκελ τον σημαντικότερο υπουργό της;» αναρωτιέται η γερμανική εφημερίδα, αναφέροντας στη συνέχεια: «Οι δυο κορυφαίοι πολιτικοί ερίζουν για τα νέα δισεκατομμύρια που θα ανακουφίσουν την ελληνική οικονομία. Κανείς ωστόσο δεν είναι τόσο σκληρός με τους Έλληνες όσο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας».

Όπως αναφέρει η Bild, ο Σόιμπλε «έστειλε τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στην "κατάψυξη", λέει "όχι" στον Αλέξη Τσίπρα, λέει "όχι" όταν οι Έλληνες προσέρχονται με δήθεν έγγραφα». Συνεχίζοντας, επισημαίνει με νόημα πως για τη γερμανίδα καγκελάριο αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και η αποφυγή της ελληνικής χρεοκοπίας...

Στο ίδιο μήκος κύματος και η FAZ, η οποία κάνει λόγο για κίνδυνο στη συνεργασία Μέρκελ-Σόιμπλε καθότι «είναι ασαφές κατά πόσον υπάρχουν σοβαρές διαφορές μεταξύ τους σε δύο βασικά θέματα: τη συνέχιση της συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και την αντιμετώπιση του αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ως απόλυτου ταμπού».

Διαψεύδουν οι εκπρόσωποί τους: Άριστες οι μεταξύ τους σχέσεις

Για άριστες σχέσεις και για απροβλημάτιστη συνεργασία μεταξύ Μέρκελ και Σόιμπλε έκαναν λόγοι οι εκπρόσωποι τους, διαψεύδοντας εμμέσως τα δημοσιεύματα.

«Η καγκελάριος συνεργάζεται με τον κ. Σόιμπλε θαυμάσια και σε πνεύμα απόλυτης εμπιστοσύνης, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δυο» δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του γερμανού ΥΠΟΙΚ, Μάρτιν Γέγκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου