Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Εκτέλεση Στεφανάκου: «Τον έδωσαν» από μέσα... -Πώς άνοιξε η θωρακισμένη BMW; -Ο μαύρος και οι Σέρβοι

Φόβοι ότι η δολοφονία του "capo" Βασίλη Στεφανάκου, δεν ήταν παρά το δεύτερο επεισόδιο σε έναν αιματηρό κύκλο εκτελέσεων και αιματηρών αντεκδικήσεων, ο οποίος θα κάνει πολύ καιρό για να κλείσει, εκφράζουν ανώτεροι, έμπειροι στα του υποκόσμου, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ.

Η εκτέλεση Στεφανάκου, κατ'αυτούς, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά η απάντηση που δόθηκε"Μέσα από τον Κορυδαλλό" (η φράση τονίζεται) στην δολοφονία του άλλου ανθρώπου της νύχτας Βασίλη Γρίβα, πέρσι.

Ο οποίος ήταν το πρωτοπαλίκαρο, γνωστού έκλειστου 45χρονου κακοποιού, στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο 47χρονος Βασίλης Γρίβας τον Μάιο του 2017 δολοφονήθηκε με μία σφαίρα στον κρόταφο έξω από σχολείο στα Γλυκά Νερά, σχεδόν μπροστά στα μάτια του 10χρονου παιδιού του, από δύο ένοπλους.

Βασικά με αυτή την δολοφονία άνοιξε ο κύκλος του αίματος. Μια δολοφονία που "χρεώθηκε"-και αυτή-στον Στεφανάκο, λόγω της αντιπαλότητας που είχε αναπτυχθεί εντός της φυλακής με τον 45χρονο.

Κοινό στοιχείο και στις δύο δολοφονίες: Το κενό ασφάλειας των θυμάτων που εκμεταλλεύθηκαν οι εκτελεστές. Ο Γρίβας συνοδευόταν πάντα από ολόκληρη ομάδα ενόπλων. Εκείνο το μοιραίο πρωινό ήταν μόνος του.

Ο Βασίλης Στεφανάκος όχι απλώς συνοδευόταν από ομάδα ενόπλων, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς δεν ήταν καν Ελληνες από τον φόβο της προδοσίας και της ανάπτυξης σχέσεων με αντίπαλη συμμορία.

Ενας ή δύο μαύροι (!) και δύο Σέρβοι αποτελούσαν την στενή ομάδα προστασίας του Βασίλη Στεφανάκου. Για τον έναν μαύρο, μάλιστα, λέγεται ότι "Φορούσε χειμώνα-καλοκαίρι, μια καμπαρντίνα για να κρύβεται πιο εύκολα το "πυροβολικο" που έκρυβε από κάτω της".

Το μόνο βέβαιο στην δολοφονία Στεφανάκου, πάντως, είναι ότι "τον έδωσαν από μέσα". Δηλαδή ότι προδόθηκε από κάποιον ή κάποιους της ομάδας του.

Εντοπίστηκαν ήδη δύο δυσεξήγητα κενά ασφάλειας: Τα δύο άτομα που πάντα τον συνόδευαν και η πόρτα της θωρακισμένης BMW που άνοιξε μυστηριωδώς.

Η πόρτα του συγκεκριμένου αυτοκινήτου κλειδώνει αυτόματα με την εκκίνησή του και δεν ξεκλειδώνει παρά μόνο αν ο οδηγός ξεκλειδώσει από το εσωτερικό της.

Η μια εκτίμηση είναι ότι η πόρτα άνοιξε με τηλεκοντρόλ που είχαν οι δράστες (άρα κάποιος "από μέσα" είχε αντιγράψει το τηλεκοντρόλ της κλειδαριάς) και οι οποίοι εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός ότι οι δύο άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας δεν κατέβηκαν την σωστή ώρα από το γραφείο για να τον παραλάβουν, αλλά άργησαν κάποια δευτερόλεπτα για άγνωστους λόγους.

Η δεύτερη εκτίμηση είναι ότι κάποιος από την προσωπική του ασφάλεια, ήταν εκεί, του άνοιξε την πόρτα για να κατέβει κι εκείνη την στιγμή ο δολοφόνος άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και τον εκτέλεσε, χωρίς να αντιδράσει ο πρώτος.

Γενικώς η συμπεριφορά των δύο μελών της προσωπικής του ασφάλειας, έχει να κάνει με το τελικό αποτέλεσμα.

Το βέβαιο είναι ότι τους επόμενους μήνες θα χυθεί κι άλλο αίμα. Οχι άμεσα, όμως.

Τώρα όλοι-εκτελεστές, ηθικοί αυτουργοί, μελλοντικοί εκδικητές κλπ.- έχουν εξαφανιστεί από την πιάτσα ή στην ασφάλεια του κελιού τους, όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛΑΣ.

Αλλά το 2018 θα είναι "Η χρονιά των Καλάσνικοφ" για τον ελληνικό υπόκοσμο. Η δολοφονία Στεφανάκου είναι "πολύ μεγάλη μπουκιά" για να την "καταπιούν" συγγενείς, φίλοι και "συνεργάτες" του θύματος.

1 σχόλιο: