Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018

Απάτη χιλιάδων ευρώ εις βάρος Τρικαλινής επιχείρησης

«Επιχειρηματίας» προμηθεύτηκε ξηρούς καρπούς για δήθεν προώθηση στο εξωτερικό, φορώντας φέσι στην Τρικαλινή επιχείρηση χιλιάδων ευρώ.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας ο 57χρονος και τέσσερις συνεργάτες του κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και πλαστογραφία, ενώ η ζημιά που προκλήθηκε στα θύματα προσεγγίζει τις 430.000 ευρώ .

Οι φερόμενοι ως δράστες παρουσιάζονταν ως αντιπρόσωποι ξένης εταιρείας, η οποία δήθεν ενδιαφερόταν να διαθέσει μεγάλες ποσότητες των προϊόντων τους στην αγορά της Ρουμανίας.

Προσκομίζοντας στη συνέχεια πλαστά αποδεικτικά πληρωμής, έπειθαν τα θύματά τους για την υποτιθέμενη νομιμότητα της εμπορικής συναλλαγής και φόρτωναν τα προϊόντα σε φορτηγά με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας της αλλοδαπής. Η υπόθεση ερευνήθηκε από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών, όταν έμπορος της περιοχής αντιλήφθηκε την απάτη και απευθύνθηκε στην αστυνομία, ενώ καταγγελίες για την παράνομη δράση τους έγιναν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες απέσπασαν το διάστημα από τον Απρίλιο του 2014 έως τον Γενάρη του 2016 ποσότητες τυροκομικών ειδών αξίας 296.000 ευρώ, τυροκομικές μονάδες σε Λέσβο, Κρήτη, Σέρρες και αλλού.

Την ίδια περίοδο, φόρτωσαν ποσότητες ξηρών καρπών (αξίας 53.000 ευρώ), συσκευασίες προϊόντων (αξίας 42.000 ευρώ) και φιάλες μπύρας (αξίας 37.000 ευρώ) από δύο εταιρείες της Θεσσαλονίκης και μία των Τρικάλων.

Από την έρευνα φαίνεται να προκύπτει ότι κάποιες ποσότητες των παραπάνω προϊόντων κατέληξαν σε καταστήματα με τυροκομικά προϊόντα, όπου πουλήθηκαν, ενώ κάποιες ποσότητες βρέθηκαν κρυμμένες μέσα σε παλέτες και δοχεία, σε αποθήκη ιδιοκτησίας του 57χρονου στην Ημαθία.

Στην ίδια αποθήκη εντοπίστηκε επίσης, ένα φορτηγό έμφορτο με συσκευασμένα προϊόντα. Η δικογραφία υποβλήθηκε στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σερρών για τα περαιτέρω.
το είδαμε trikalavoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου