Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Απίστευτο σκάνδαλο με τον Μπέκαμ! Πως εκμεταλλεύτηκε τη Unicef

Μία άγνωστη πλευρά της προσωπικότητας του Ντέιβιντ Μπέκαμ, αυτή ενός τσιγκούνη και καιροσκόπου, φέρνουν στο φως τα Football Leaks, τα πορίσματα των οποίων δημοσιεύονται στο γαλλικό σάιτ Mediapart αλλά και στη βρετανική Sun.

Όπως αποδεικνύεται από τα e-mail του, αν και πρέσβης της Unicef από το 2005 ο Άγγλος σούπερ σταρ αρνείται συνεχώς να προσφέρει χρήματα στον οργανισμό, ζητά από τη Unicef να πληρώσει για έξοδα που έκανε σε ταξίδι του αν και τα έξοδα ήταν καλυμμένα από χορηγούς.

Μάλιστα αποκαλύπτεται μία ιδιωτική του συνομιλία με τον μάνατζερ Σάιμον Ολιβέιρα, ο οποίος του κλείνει μία παρουσία σε ένα φιλανθρωπικό δείπνο στο Κονγκό και μία τελετή απονομής στην Σανγκάη και του προτείνει να δωρίσει αυτά τα χρήματα στην Unicef. Ο Άγγλος σταρ όμως είναι ανένδοτος: «Να δώσω αυτό το εκατομμύριο σε αυτόν τον οργανισμό είναι σαν να δίνω τα δικά μου χρήματα. Αν δεν υπήρχε αυτό το ίδρυμα (εννοεί το David Beckham Foundation) τότε τα λεφτά θα ήταν δικά μου. Αυτά τα γαμ… να λεφτά είναι δικά μου»!

Σε μία δεύτερη υπόθεση που έχει να κάνει πάλι με την Unicef, ο Μπέκαμ ολοκληρώνει μία επίσκεψη -αποστολή στην Καμπότζη, τα έξοδα της οποίας έχουν πληρώσει χορηγοί του Άγγλου. Ωστόσο, η εταιρία του Μπέκαμ στέλνει στην Unicef ένα χαρτί για οφειλή 8.000 ευρώ, που θα ήταν τα έξοδα μεταφοράς του, μολονότι αυτός ταξίδεψε με ιδιωτικό τζετ χορηγών του. Η Unicef αρνήθηκε να πληρώσει ένα εισιτήριο το οποίο ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε.

Τέλος, τα Football Leaks αποκαλύπτουν ότι ο Μπέκαμ κάνει τα πάντα ώστε να χριστεί «Σερ» στην Αγγλία και είναι εκνευρισμένος και βρίζει κάθε φορά που κάποιος παίρνει τον τίτλο, αντί για τον ίδιο. Φαίνεται ότι η επιθυμία του να αποκτήσει τον τίτλο του Ιππότη από τη βασίλισσα, του είχε γίνει μανία, γι’ αυτό και προσπαθούσε να έχει ένα φιλανθρωπικό προφίλ

Παράλληλα, φαίνεται ότι ο πρώην άσος του ποδοσφαίρου είναι ανάμεσα στους δεκάδες επώνυμους και διάσημους που έχουν τρόπους για να αποφύγουν τη φορολογία, έχοντας ιδρύσει διάφορες off shore.

Ωστόσο, πριν λίγη ώρα ήρθε η διάψευση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Μπέκαμ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ένας χάκερ παραποίησε τα μέιλ του πρώην ποδοσφαιριστή. Χαρακτηριστικά, αναφέρεται στην ανακοίνωσή του:


«Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και η Unicef έχουν άριστη συνεργασία εδώ και 15 χρόνια. Ο οργανισμός David Beckham 7 Fund έχει συγκεντρώσει και δωρίσει εκατομμύρια λίρες για παιδιά σε όλο τον κόσμο. Έχει διαθέσει ενέργεια, χρόνο και χρήματα, τηρώντας τη συνεργασία του με τους φιλανθρωπικούς οργανισμούς και μάλιστα, όταν αγωνιζόταν στην Παρί, διέθετε όλο τον μισθό του στη Unicef».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου