Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

ΠΟΕΔΗΝ διαψεύδει Γεροβασίλη: Από ΕΣΠΑ οι προσλήψεις, όχι από τα λεφτά των τηλεοπτικών αδειών

Τη δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη διαψεύδει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων), Μιχάλης Γιαννάκος, σχετικά με τις προσλήψεις στη δημόσια υγεία.

"Η απόφαση του ΣτΕ στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών που θα στελέχωναν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία χρειάζονται προσωπικό, στερεί από το δημόσιο προϋπολογισμό 255 εκατ. ευρώ, πόρους αναγκαίους ιδίως σε μια περίοδο που η κοινωνία τους έχει ανάγκη και επιστρέφει στους λογαριασμούς τεσσάρων πολύ πλουσίων επιχειρηματιών", δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο του Νίκου Παππά για τις τηλειοπτικές άδειες.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Γιαννάκος επισήμανε ότι οι προσλήψεις αφορούν σε προγράμματα κατάρτισης που γίνονται μέσω ΟΑΕΔ και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, δηλαδή από κοινοτικούς πόρους και όχι από τα κονδύλια για τις τηλεοπτικές άδειες. Επίσης, κοινοτικοί πόροι χρηματοδοτούν φέτος και την παραμονή των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου