Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Συνετρίβη σε δοκιμαστική πτήση το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου! (video)

Η παρθενική πτήση του Airlander 10 πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη (18/08) στο Κάρντινγκτον της ανατολικής Αγγλίας.

Ο γίγας των αιθέρων, το αεροσκάφος Airlander 10, συνετρίβη κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης στο Μπέντφορντσιρ της κεντρικής Αγγλίας, μετέδωσε το πρακτορείο Press Association.

Σύμφωνα με το BBC, το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου, που πραγματοποίησε την πρώτη πτήση του την περασμένη εβδομάδα, κατέπεσε επειδή χτύπησε σε τηλεφωνικό στύλο.

Η Hybrid Air Vehicles, η κατασκευάστρια εταιρεία, διευκρίνισε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε κατά τη συντριβή, στη δεύτερη δοκιμαστική πτήση που επρόκειτο να εκτελέσει σήμερα το Airlander 10, ένα αερόπλοιο γεμάτο με αέριο ήλιο που έχει μέγεθος περίπου όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου.

«Όλο το πλήρωμα είναι ασφαλές, είναι καλά και δεν υπάρχουν τραυματισμοί», ανακοίνωσε με μήνυμά της στο Twitter, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το ατύχημα.

Το αεροσκάφος συνδυάζει τις τεχνολογίες του αεροπλάνου και του ελικοπτέρου, αναπτύσσει ταχύτητα 92 μιλίων την ώρα και μπορεί να παραμείνει στον αέρα για πέντε ημέρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου