Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Τζιχάντι Τζον: Θα γυρίσω στη Βρετανία και θα κόβω κεφάλια (BINTEO)

Για πρώτη φορά απαθανατίζεται χωρίς να καλύπτει το πρόσωπό του ο διαβόητος δήμιος του Ισλαμικού Κράτους Τζιχάντι Τζον.

Στο 1 λεπτού και 17 δευτερολέπτων βίντεο που γυρίστηκε στη Συρία, ο Τζιχάντι Τζον κοιτά απειλητικά την κάμερα και υπόσχεται θριαμβευτική επιστροφή στη Βρετανία μαζί με τον ηγέτη της ομάδας τρόμου. Ο φανατικός δήμιος, που μέχρι στιγμής έχει αποκεφαλίσει τουλάχιστον 7 ομήρους μεταξύ των οποίων 2 Βρετανοί, δεσμεύεται να συνεχίσει να κόβει κεφάλια.

Αυτό είναι το πρώτο βίντεο που απαθανατίζεται χωρίς μάσκα μετά την αναγνώρισή της ταυτότητάς του τον Φεβρουάριο. Τότε που οι αρχές τον ταυτοποίησαν ως τον 27χρονο Mohammed Emwazi.

Τελευταία φορά που είχε εμφανιστεί ήταν σε ένα αποκρουστικό βίντεο στα τέλη Ιανουαρίου κατά τον αποκεφαλισμό του Ιάπωνα ομήρου Kenji Goto.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως τελευταίο βίντεο γυρίστηκε από κινητό τηλέφωνο πριν από δύο μήνες κοντά στην πόλη Deir Ezzor στη νοτιοανατολική Συρία.

Στο απόσπασμα 8 δευτερολέπτων που εξασφάλισε η Dailymail φαίνεται καθαρά το προφίλ του Τζιχάντι Τζον που φοράει την κουκούλα του φούτερ.

Ντυμένος στα μαύρα και φορώντας καπέλο κάτω από την κουκούλα, γυρίζει και κοιτάζει στον φακό προτού αποστρέψει και πάλι το βλέμμα του για να ανιχνεύσει την έρημο.

Το βίντεο δεν συνοεύεται από ήχο, αλλά δόθηκε στην Dailymail ηχητικό απόσπασμα από το πλήρες βίντεο στο οποίο ακούγεται να λέει με βρετανική προφορά "θα συνεχίσω να κόβω κεφάλια".

Το υλικό πέρασε στην κατοχή αναρτών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που το έστειλαν στον Abu Rashid στη Σόφια. Άλλος ακτιβιστής στην Κωνσταντινούπολη, που είδε το βίντεο, είπε στους ανθρώπους της Dailymail: "Κοιτάζει την κάμερα και λέει "είμαι ο Mohammed Emwazi. Σύντομα θα επιστρέψω στη Βρετανία με την Khalifa" (ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους). Είπε κάτι ακόμα σχετικά με αποκεφαλισμούς και μετά η κάμερα στράφηκε σε δύο μασκοφόρους που έμοιαζαν με σωματοφύλακες".

Ο Τζιχάντι Τζον είναι από τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής να τον έχουν επικηρύξει έναντι 6 εκατομμυρίων λιρών. Έγινε ο πιο κακόφημος τζιχαντιστής μετά τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού James Foley πριν από ένα χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου