Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ορκίστηκε Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας με πολιτικό όρκο

Την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας στον Αλέξη Τσίπρα ο Κάρολος Παπούλιας. Λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι, προχώρησε και στην ορκωμοσία του με πολιτικό όρκο, όπως και επιθυμούσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν πρωθυπουργός.

Παρόντες στην ορκωμοσία ήταν οι στενοί του συνεργάτες Νίκος Παππάς και Πάνος Σκουρλέτης, καθώς και ο νέος γγ της κυβέρνησης, Σπύρος Σαγιάς.

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε -όπως λέει ο όρκος, ο οποίος προβλέπεται από τον νόμο περί συγκρότησης κυβέρνησης- στην τιμή και τη συνείδησή του ότι θα τηρεί το Σύνταγμα και θα υπηρετεί το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού.

Στο σύντομο διάλογό του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας τον ενημέρωσε πως υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία και δεν χρειάζεται διερευνητική εντολή, αλλά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τού απάντησε πως θα κάνει αυτό που ορίζει το Σύνταγμα, να του αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αφού πρώτα τον ορκίσει πρωθυπουργό.

Ο κ. Τσίπρας τότε απάντησε πως καλό θα ήταν να επισπευσθούν οι διαδικασίες, γιατί την κυβέρνηση την περιμένει ανηφορικός δρόμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου