Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Έξυπνο μαξιλάρι σταματάει το ροχαλητό

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από προβλήματα ύπνου κάθε βράδυ, ενώ κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να κοιμηθούν εξαιτίας του ροχαλητού του συντρόφου τους. Ένα νέο – έξυπνο μαξιλάρι έρχεται όμως να δώσει τέλος σε όλα αυτά.

Το έξυπνο μαξιλάρι υπόσχεται να θέσει τέλος στις θορυβώδεις και ανήσυχες νύχτες σας. Με ποιον τρόπο; Το συγκεκριμένο μαξιλάρι μπορεί να κουνήσει απαλά το άτομο που ροχαλίζει ώστε να αλλάξει θέση και να σταματήσει το ροχαλητό επιτρέποντας στο σύντροφό του να κοιμηθεί ήρεμα.

Το ροχαλητό ενεργοποιεί το έξυπνο μαξιλάρι το οποίο είναι εξοπλισμένο με ένα ενσωματωμένο μικρόφωνο που συλλαμβάνει τις ηχητικές δονήσεις.

Στο πλάι του μαξιλαριού υπάρχει ένας πίνακας με κουμπιά που επιτρέπει στον χρήστη να ρυθμίσει την ευαισθησία του μικροφώνου και το ύψος του μαξιλαριού.

Μόλις το μικρόφωνο ανιχνεύσει τον ήχο του ροχαλητού το μαξιλάρι γεμίζει με αέρα και φθάνει περίπου τα 7 εκατοστά σε ύψος, ανυψώνοντας ελαφρώς το κεφάλι του ανθρώπου που ροχαλίζει. Ο χρήστης μετά από αυτό σταματά να ροχαλίζει γιατί απελευθερώνεται η αναπνοή του καθώς αλλάζει θέση στον ύπνο του.

Θα έχετε ίσως διαπιστώσει πως όταν κάποιος κοιμάται στο πλάι το ροχαλητό δεν είναι έντονο, γιατί η βάση της γλώσσας δεν πηγαίνει στο πίσω μέρος του λαιμού εμποδίζοντας την αναπνοή. Το ίδιο επιτυγχάνεται και με το μαξιλάρι: Η υψηλή γωνία του ανοίγει τους αεραγωγούς ενός ατόμου ή το αναγκάζει να αλλάξει στάση στον ύπνο του.

Η συσκευή έχει μια καθυστέρηση 30 λεπτών που επιτρέψει στο χρήστη να κοιμηθεί, πριν ενεργοποιηθεί το μαξιλάρι, ενώ η ευαισθησία του μικροφώνου μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να ενεργοποιείται σε ελαφρύ ή σε πιο έντονο ροχαλητό.

Με τα κουμπιά που υπάρχουν στη μια πλευρά της συσκευής, οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν την ευαισθησία του μαξιλαριού σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Το μαξιλάρι είναι ανατομικό και έχει ένα κάλυμμα που αφαιρείται ώστε να μπορείτε να το πλύνετε. Το κόστος του ξεπερνά τα 100 ευρώ.
το είδαμε pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου