Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

«Κόλαση» και …προσβολές στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων

Απίστευτες καταστάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων, όπου συζητείται μια «επένδυση» για την οποία δεν υπάρχει ο «επενδυτής» στην αίθουσα…


Η μαζική παρουσία των κατοίκων του Μικρού Κεφαλοβρύσου, απαίτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο –και με πανό- να γίνει σεβαστή η απόφαση της λαϊκής συνέλευσης των κατοίκων να μην κατασκευαστεί η μονάδα βιοαερίου στην περιοχή.

Αρχικά αναγνώσθηκε το υπόμνημα-ψήφισμα αυτής της λαϊκής συνέλευσης των κατοίκων και στην συνέχεια υπήρξε νέα …εισήγηση από τον Αντιδήμαρχο Θανάση Ξάφο που προκάλεσε την αντίδραση του Δημοτικού Συμβούλου Κώστα Τάσιου…

Λέγοντας ο κ. Ξάφος «η επένδυση είναι …λαχείο για τους κατοίκους», ξεσήκωσε τους κατοίκους και όταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ρώτησε αν υπάρχει εκπρόσωπος της εταιρείας στην αίθουσα ο κ. Τάσιος απάντησε «ο κ. …Ξάφος» και έγινε ο κακός χαμός…

« Η στάση του Δήμου Τρικκαίων πρέπει να είναι φιλοεπενδυτική με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλοι οι περιβαλλοντικοί όροι», ανέφερε ο κ. Ξάφος…

Ένταση ακολούθησε όταν το Προεδρείο θέλησε να δώσει τον λόγο στην δικηγόρο Χρύσα Ντιντή, ενέργεια που βρήκε την σφοδρή αντίδραση του Δημοτικού Συμβούλου Γιώργου Λουλέ αλλά και του Μιχάλη Ταμήλου, ενώ υποστηρίχθηκε η πρόταση του κ. Μάντζαρη από τον Θανάση Βαβύλη, ενώ ορισμένοι κάτοικοι φώναζαν πως δεν τους εκπροσωπεί η κ. Ντιντή.

«Είμαι μέλος της Επιτροπής Αγώνα των Κατοίκων» δήλωσε η κ. Ντιντή, «δεν εκπροσωπείς την Επιτροπή» της απαντούσε ο κ. Τσιτσιούλας που είναι μέλος αυτής της Επιτροπής…

«Γνωρίζω πολλούς κατοίκους του χωριού που θέλουν την επένδυση», ανέφερε η κ. Ντιντή, με κατοίκους να ξεσηκώνεται και να διαμαρτύρεται…

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χρήστος Λάππας, πρότεινε να γίνει μια νέα συνάντηση που θα κληθούν οι εκπρόσωποι της εταιρείας και τάχθηκε υπέρ της επένδυσης λέγοντας μεταξύ άλλων «αυτές οι επενδύσεις γίνονται στην Ευρώπη αλλά αυτοί είναι οι κουτόφραγκοι και εμείς οι έξυπνοι».

Οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν εκ νέου και η πρόταση απορρίφθηκε από τους κατοίκους που ζήτησαν να ληφθεί απόψε απόφαση και να μην εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο η επένδυση.

Οι …προσβολές αυτή την φορά υπήρξαν από τον Βουλευτή και δημοτικό σύμβουλο Μιχάλη Ταμήλο που αναρωτήθηκε προς τον Δημοτικό Σύμβουλο Θανάση Βαβύλη «μήπως πήρες τη δουλειά όπως έγινε με τα φωτοβολταικά;» και στην συνέχεια …πρόσβαλε όλη την Δημοτική Αρχή, λέγοντας «δεν μπορεί μια εταιρεία που θέλει να επενδύσει 13 εκ. ευρώ να μην βρίσκεται στην αίθουσα να δώσει στοιχεία και εξηγήσεις για την επένδυση και να την …υπερασπίζεστε εσείς»…

«Πάρε πίσω αυτά που λες», ήταν η σφοδρή αντίδραση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένη Μάντζαρη…

«Μόνο αν πάμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας να προσβάλουμε την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για να μην πάμε …άκλαυτοι. Όλα τα άλλα είναι …τουφεκιές στον αέρα».

«Καλείτε το Δημοτικό Συμβούλιο να …ακυρώσει τον εαυτό σας στην λαϊκή συνέλευση κ. Λάππα; Καλείτε να καλύψουμε …μπατάκια επιχειρηματίες; Καλούμαστε να στηρίξουμε ψεύτες και λωποδύτες; » ήταν η σφοδρή αντίδραση του κ. Τάσιου.

Νωρίτερα ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Λουλές με …δημοσιεύματα Αθηναϊκών εφημερίδων αποκάλυπτε την ΄΄ταυτότητα΄΄ των «επενδυτών», δείχνοντας άτομα με σοβαρά νομικά προβλήματα…

«Τόσα ψέματα που είπε η κ. Ντιντή ούτε σε Δικαστήριο δεν ακούσαμε», ανέφερε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τσιτσιούλας…

«Φτάσαμε εδώ γιατί δεν κάναμε αυτά που οφείλαμε ως Δημοτική Αρχή. Τι προηγούμενη εβδομάδα είχαμε το Κηπάκι. Γιατί το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν τα κάνει; Εμείς καλούμαστε να γνωμοδοτήσουμε αλλά έπρεπε άλλοι να έχουν γνωμοδοτήσει», ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Τραγάνης και πρόσθεσε «έχουν δίκιο οι κάτοικοι και ο πρώτος όρος είναι οι επενδυτές να τιμήσουν το χωριό και δεν το έπραξαν. Υπέρ των επενδύσεων αλλά δεν φρόντισαν αυτοί οι επενδυτές να είναι αξιόπιστοι».

«Να πιέσουμε το Περιφερειακό Συμβούλιο με επιχειρήματα γιατί αν περάσουν οι 60 μέρες τότε θα μείνουμε με τα …παλαμάκια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Στουρνάρας.

«Να είμαστε με τον Νόμο γιατί αλλιώς ανοίγουν τα …Διαβατά και η …Μπαλκούρα και να στηρίξουμε τους κατοίκους», ανέφερε ο Κώστας Πατέρας…

«Να μην ξεχάσουν οι κάτοικοι αυτά που είπε ο κ. Ταμήλος», ανέφερε ο Γρηγόρης Καρκανιάς…

«Που είναι η εταιρία …φάντασμα να μας πείσει; Τι μεσολάβησε και αποσύρθηκε το ενδιαφέρον της. Αν αυτά που είπε ο κ. Λουλές ισχύουν τίθεται θέμα κ. Δήμαρχε διαφάνειας που την έχετε σημαία. Έρχονται κάποιοι από το …πουθενά και οι Δικαστές στέλνουν στην φυλακή Δημάρχους. Διαφάνεια», ανέφερε ο Νίκος Σακκάς.

«Κάποιος έπαιξε ΄΄παιχνίδι΄΄ στο Κεφαλόβρυσο. Αν είναι μπατάκια να πάνε μέσα και να πάνε και άλλοι. Κανένας σοβαρός επιχειρηματίας δεν θα είχε απέναντι τους κατοίκους. Να τους καλέσουμε να έρθουν εδώ να μας πουν την άποψή τους», ανέφερε ο κ. Σπανός.

«Υπήρξε επιστολή απόσυρσης ενδιαφέροντος των επενδυτών. Δεν τους καλέσαμε να έρθουν. Τους βρήκα σήμερα και μου είπανε ότι ένας εξ΄ αυτών δεν συμμετέχει αλλά επιθυμούν οι υπόλοιποι να πραγματοποιήσουν την επένδυση και να έρθουν σε ΄΄ζωντανή΄΄ συζήτηση ώστε εμείς οι αδαείς να σχηματίσουμε άποψη», ανέφερε ο κ.
Λάππας και πρόσθεσε «Να ζητήσουμε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας να μην υπογράψει την επένδυση και σύγκλιση Περιφερειακού Συμβουλίου και ενδιάμεσα εμείς να αποκτήσουμε την άποψη για την θέση μας απέναντι στην επένδυση».

«Αυτά είναι …μετά. Απόψε ψηφίζουμε για το ψήφισμα των κατοίκων και αυτά που ξέρουμε τώρα», ανέφερε ο κ. Ταμήλος και πρόσθεσε «να δούμε και τους επενδυτές γιατί άλλοι ξεκινάνε και προκύπτουν κάτι …Κινέζοι».

«Αν στηρίξουμε το ψήφισμα, δεν έχουν νόημα τα μετά βήματα και εύχομαι η ζωή να μην δείξει ότι ήταν μια ντουφεκιά στον αέρα», απάντησε ο κ. Λάππας.

«Δεν τίθεται θέμα μετάθεσης ευθυνών. Σε αυτό το χωριό δεν περνά η επένδυση μην …σκιάζεστε. Απέσυραν το ενδιαφέρον τους οι επενδυτές για να κάνουν την …λωποδυτιά τους και εμείς πρέπει απόψε να επικυρώσουμε την απόφαση της λαϊκής συνέλευσης. Όλα τα άλλα είναι …κουβέντες να περνάμε την ώρα», ανέφερε ο κ. Τάσιος και πρόσθεσε «δεν πείστηκε το χωριό πλην … μιας, δεν βρήκα κανέναν άλλο στο χωριό να θέλει την επένδυση. Αν ήθελαν με …ελικόπτερο θα ερχόταν αλλά τι να σου πουν Δήμαρχε ότι σε κοροϊδέψαμε με την απόσυρση του ενδιαφέροντος;».

«Ούτε καν έγγραφο δεν μας έστειλαν και ούτε πρόκειται να έρθουν», ανέφερε ο Γιώργος Λουλές.

«Ζητάμε την επικύρωση της απόφασης της λαϊκής συνέλευσης και να τοποθετηθεί πολιτικά το Περιφερειακό Συμβούλιο αν έχει περάσει η προθεσμία των 60 ημερών» ανέφερε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χαράλαμπος Ρεντζιλάς μετά από …μίνι σύσκεψη των κατοίκων…

Τελικά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από συμπολίτευση και μείζονα αντιπολίτευση η πρόταση του κ. Λάππα στην οποία προστέθηκε πως «στηρίζεται η απόφαση της λαϊκής συνέλευσης».


Δείτε το βίντεο όπως κατέγραψε το trikalanews.
πηγή:trikalanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου