Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Δημοσκόπηση GPO: Ο Παπανδρέου και τα στελέχη ευθύνονται για την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ

Ο Γιώργος Παπανδρέου και τα στελέχη ευθύνονται κυρίως για την μεγάλη πτώση της εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO που παρουσιτηκε χθες το βράδυ από το Mega.

Τρεις στους τέσσερις πολίτες και τρεις στους πέντε «πράσινους» ψηφοφόρους ρίχνουν στον Γιώργο Παπανδρέου την τεράστια ευθύνη για την μεγάλη συρρίκνωση της επιρροής του ΠΑΣΟΚ.

Πέντε είναι τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν από την δημοσκόπηση:

1. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (62,6%) λέει ότι ο χώρος που καταλαμβάνει σήμερα το ΠΑΣΟΚ ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υπάρχει, και μόνο το 30,5% επιλέγει το «όχι/μάλλον όχι».

2. Για την μεγάλη πτώση της εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ ευθύνεται περισσότερο ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σύμφωνα με το 74,7% των πολιτών. Το 10,5% κατηγορεί τα στελέχη και ένα 7,4% ρίχνει την ευθύνη στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

3. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στηρίζουν σαφώς Βενιζέλο και λένε όχι στην αλλαγή προέδρου (68,4% έναντι 24,2%).

4. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές καταδικάζουν τον κ.Παπανδρέου (60%) τα στελέχη (15%) και τον κ. Βενιζέλο (11,9%).

5. Μοιρασμένοι είναι οι πολίτες για το ενδεχόμενο αλλαγής στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Το 41,2% λέει ναι στην αλλαγή ηγεσίας, το 43,7% λέει όχι στην αλλαγή ηγεσίας.
Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου