Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

«Δεν υπάρχει ρήγμα στην κυβέρνηση»

Κουβέλης: Ο Στουρνάρας έκανε αναφορά στην επιμήκυνση στις Βρυξέλλες

«Τον Σεπτέμβριο συγκεκριμενοποιείται το πλαίσιο της επιμήκυνσης», δήλωσε στον Real fm ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και τόνισε ότι δεν υπάρχει ρήξη στην κυβέρνηση, «δεν διαπίστωσε ρήγματα στη δίωρη συνάντηση του Μαξίμου».

Ο κ. Κουβέλης στήριξε τον υπουργό Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι στο Eurogroup ο κ. Στουρνάρας έκανε αναφορά στο θέμα της επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής, καταγράφοντας όλες εκείνες τις προβλέψεις του προγράμματος που έφεραν την ύφεση κοντά στο 7%.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε πως η κυβέρνηση εξετάζει τα ισοδύναμα που πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα προκειμένου να μην υπάρξουν μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια, να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά, να γίνουν δόσεις για την εξόφληση των φορολογικών υποχρεώσεων και να δοθεί το επίδομα θέρμανσης, μετά την εξίσωση του φόρου ανάμεσα στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης.

Ερωτηθείς σχετικά με τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί «τρόικας εσωτερικού» έκανε λόγο για «λογική με ελάχιστη ως ανύπαρκτη επαφή με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας» και σχολίασε: «Εγώ δεν μίλησα για μονομερή καταγγελία του μνημονίου, αλλά για σταδιακή απαγκίστρωση και επαναδιαπραγμάτευση, η... "καταραμένη" αναδιαπραγμάτευση έρχεται τώρα και στο λεξιλόγιο του ΣΥΡΙΖΑ».
πηγή:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου