Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

"Eθελοντισμός" στο δήμο Πύλης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντισμού (05/12) πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 02.12.2011 συνάντηση - ενημέρωση στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Πύλης με θέμα τον «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ». Αυτήν η κίνηση έγινε με συνεργασία της ομάδας εθελοντισμού του Δήμου Πύλης και των Διευθύνσεων του Γυμνασίου και του Λυκείου Πύλης. Από την ομάδα εθελοντών συμμετείχαν οι Φράγκος Απόστολος, Τζάνη Μαρία, Ζέρβα Ελένη και Πλαβού Ελπίδα.

Στην αρχή έγινε μία ΣΥΖΗΤΗΣΗ με τους μαθητές περί Εθελοντισμού από την εθελόντρια Ελπίδα Πλαβού. Τι είναι ο Εθελοντισμός, τι δράσεις μπορούνε να πραγματοποιηθούνε μέσα από τον εθελοντισμό και τα αποτελέσματα των έργων του Εθελοντισμού ήταν τα βασικά θέματα συζήτησης.

Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση της ιστοσελίδας της ομάδας εθελοντισμού Δήμου Πύλης (ethelontismos-dimospilis.blogspot.com), όπως και του τρόπο αποστολής της ηλεκτρονικής αίτησης ένταξης στην ομάδα, από τον εθελοντή Απόστολο Φράγκο.

Η εθελόντρια Ελένη Ζέρβα ενημέρωσε τους μαθητές για τις δραστηριότητες, που έχουν γίνει από Εθελοντές του Καλλικράτειου Δήμου Πύλης και παρουσίασε φωτογραφικό υλικό των παρακάτω δράσεων: δενδροφύτευση από μαθητές στην Τοπική Κοινότητα Γόμφων, δραστηριότητες από την εθελοντική ομάδα Πηγής και Φήκης, δενδροφύτευση και καθαρισμός της λίμνης Αγ. Βησσαρίωνα από εθελοντές των συλλόγων φίλων λίμνης και συλλόγου γυναικών, σήμανση και καθαρισμός μονοπατιού από την ομάδα του εθελοντή Κρούπη Νικόλαο.

Τέλος η εθελόντρια Μαρία Τζάνη ενημέρωσε τους μαθητές για τις δραστηριότητες της ομάδας εθελοντισμού του Δήμου Πύλης αρχικά στον τομέα του Πολιτισμού, που με το χορευτικό γυναικών του νέου Δήμου Πύλης και την καθοδήγηση της δασκάλας χορού κ. Μαίρης Γιαννακάκου, ανέλαβαν εθελοντικά την παρουσίαση τοπικών παραδοσιακών χορών στην εκδήλωση "Κυνήγι του θησαυρού με αυτοκίνητα αντίκες" (Περτούλι, καλοκαίρι 2011), και έπειτα στον Τομέα της Υγείας (μέτρηση σακχάρου και Α.Π. σε ΚΑΠΗ του Δήμου Πύλης και ομιλίες ιατρικού περιεχομένου).

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι εθελοντές συναντήθηκαν με τον Διευθυντή και Υποδιευθυντή του Γυμνασίου Πύλης κ. Πανάγο και Ντούβλη , καθώς και με τον Διευθυντή και Υποδιευθυντή του Λυκείου Πύλης κ. Κωσταντό και Μαγκούτη, οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για αυτήν την παρουσίαση και τους ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή τους.

Με εκτίμηση,
Ομάδα Εθελοντισμού Δήμου Πύλης

Στοιχεία Επικοινωνίας:
E-mail: ethelontismos.dimospilis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου