Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

«Η Ανάσταση, η απελευθέρωση και η επανένωση της Κύπρου να γίνουν πραγματικότητα»

Την ελπίδα η Ανάσταση, η απελευθέρωση και η επανένωση της Κύπρου και του λαού της να γίνουν πραγματικότητα εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, στο πασχαλιάτικο μήνυμά του.

Η επίτευξη μιας δίκαιης υπό τις περιστάσεις, βιώσιμηςκαι λειτουργικής λύσης, είναι περισσότερο αναγκαίαγια ολόκληρο τον κυπριακό λαό σήμερα παρά ποτέ, σημειώνει, εκφράζοντας ετοιμότητα για συνέχιση τωνσυνομιλιών, τονίζει ο κ. Χριστόφιας.

Το δίλημμα, αναφέρει, δεν είναι μεταξύ του επιδιωκόμενου στόχου της λύσης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας ή μιας άλλης ιδεατής λύσης, αλλά μεταξύ της λύσης ή της καταστροφικής διχοτόμησης, συμπληρώνει με νόημα.

Ωστόσο, καταλήγει, πρέπει να γίνει ξεκάθαρο προς την Τουρκία ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν μπορεί να συμβιβαστεί με απαράδεκτες διευθετήσεις.
πηγή:24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου