Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Και άλλες πάπιες στο Ληθαίο

Με οκτώ νέες πάπιες εμπλουτίστηκε ο Ληθαίος ποταμός μετά τις ενέργειες του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Θεόδωρου Σπανού, προς ευχαρίστηση κυρίως των μικρών παιδιών.

Έτσι όπως διαμορφώνεται ο βιότοπος του Ληθαίου, σε λίγο καιρό θα αποτελεί το σήμα κατατεθέν των επισκεπτών στην πόλη των Τρικάλων, αλλά και ένας χώρος χαλάρωσης και φυγής για τους τρικαλινούς, με τα παιδιά τους. Την ώρα που γινόταν η παράδοση των πτηνών, στην όχθη του Ληθαίου ποταμού βρέθηκε ο κ. Σπανός ο οποίος υπογράμμισε:

«Χαίρομαι ιδιαιτέρως που βρέθηκε συμπολίτης μας να κάνει πάλι μια δωρεά στο Δήμο Τρικκαίων η οποία αφορά στο Ληθαίο, καθώς μας έφερε άλλες οκτώ πάπιες. Και επιπλέον φραγκόκοτες, φασιανούς (οι οποίοι βέβαια θα φιλοξενηθούν στο Ζωολογικό Κήπο) και αραουκάνα κότες, οι οποίες γεννούν πράσινα αυγά.

Ο συμπολίτης μας είναι ο κ. Κουτής που έχει ένα εκτροφείο στο Πετρόπορο και θα κάνουμε μια ανταλλαγή μαζί του καθώς θα του δώσουμε κι εμείς διάφορα πουλιά που έχει ανάγκη για το εκτροφείο του». Σε ερώτηση να σχολιάσει αυτή την προσπάθεια ο αρμόδιος αντιδήμαρχος υποστήριξε:

«Αυτό γίνεται για να εμπλουτιστεί περισσότερο ο Ληθαίος ποταμός. Εδώ θα υπάρχουν μόνο πάπιες, κύκνοι και χήνες, ενώ τα υπόλοιπα πτηνά θα τα αφήσουμε στο Ζωολογικό Κήπο. Βλέπετε ότι αυτή τη στιγμή οι πάπιες αρχίζουν να φεύγουν πιο πάνω από τον Ληθαίο, ανεβαίνουν προς τα πάνω στη μεγάλη την κεντρική γέφυρα, έχουν ξεκινήσει να φτιάχνουν φωλιές και έτσι θα εμπλουτιστεί όλο το ποτάμι. Με όλες αυτές τις διαμορφώσεις, ευελπιστούμε να δώσουμε ζωντάνια στο ποτάμι το οποίο θα μετατραπεί σε ένα πολύ όμορφο χώρο για την ψυχαγωγία των παιδιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου