Νέα πρόκληση από την Άγκυρα.
Επεισοδιακή εξέλιξη είχε το μεσημέρι της Κυριακής η συγκέντρωση κατοίκων της Μαλακάσας που διαμαρτύρονται για τις δύο δομές μεταναστών στην περιοχή.
Η δολοφονία του 46χρονου Τζόρτζ Φλόιντ κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από την αστυνομία στη Μινεάπολη έχει συγκλονίσει ολόκληρο τον πλανήτη και οι αντιδράσεις στις ΗΠΑ είναι πολλές.
Επιτυχημένη ήταν η δεύτερη απόπειρα της Space Χ καθώς εκτοξεύτηκε η πρώτη επανδρωμένη ιδιωτική αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με τον Έλον Μασκ, να γράφει ιστορία και να κερδίζει την μεγαλύτερη πρόσκληση, μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες ως διαστημικός επιχειρηματίας.
Μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛΑΣ έχει προκαλέσει περιστατικό ανθρωποκτονίας που έλαβε χώρα στη Βούλα το βράδυ της Παρασκευής.
Οκτώ παρεμβάσεις αναμένεται να γίνουν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ηλεκτροκίνηση ιδιωτικών και δημοσίων οχημάτων.
Ελεύθερος αφέθηκε, ξανά, ο παιδεραστής του Ρεθύμνου, Νίκος Σειραγάκης.
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα, καθώς οι αρχές φέρεται να έχουν καταφέρει να ταυτοποιήσουν τη γυναίκα που επιτέθηκε στην Ιωάννα.
Eπιτήδειοι εκμεταλλεύονται το ανθρώπινο αίσθημα του φόβου και προσπαθούν κερδοσκοπήσουν εκμεταλλευόμενοι την πανδημία του κορωνοϊού.
Μέσα στον Ιούνιο θα αποκτήσει όπως φαίνεται το νέο του όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της διεύρυνσης του κόμματος.
Ο Ρώσος πρόεδρος με διάταγμα που υπέγραψε σήμερα Παρασκευή ενέκρινε τη νέα Στρατηγική κατά του εξτρεμισμού έως το 2025, που εμπεριέχει νέες θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη Στρατηγική κατά του εξτρεμισμού που είχε εγκριθεί το 2014.
Για απειλές προς τις κόρες, τη σύζυγο αλλά και άλλα συγγενικά του μέλη έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.
Στο Madison Club της Καλιφόρνια, περίπου 50 χλμ. από το Λος Άντζελες βρίσκεται η φημισμένη La Quinta η υπερπολυτελής εξοχική βίλα του Σιλβέστερ Σταλόνε.
Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στο Twitter.
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κρίση του κορονοϊού, εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στην τοποθέτησή του στη Βουλή επί του νομοσχεδίου με το οποίο κυρώνονται οι δύο τελευταίες ΠΝΠ, κάνοντας λόγο για “αντεργατικά μέτρα” που “προσομοιάζουν σε εκείνα των μνημονίων”.
Με τον «κίνδυνο» των κουνουπιών να... καραδοκεί πρέπει να βρείτε μια δραστική λύση που θα απωθήσει μια και καλή τα έντομα από τον χώρο σας.
Την εκτίμηση ότι η ύφεση -εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού- μπορεί να φτάσει και το 15% “αν είμαστε τυχεροί”, διατύπωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην τοποθέτησή του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο με τις ΠΝΠ, καλώντας την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι δεν θα προχωρήσει σε μείωση μισθών και συντάξεων.
Μια αγέλη πιθήκων στην Ινδία επιτέθηκε σε υπεύθυνο ιατρικού εργαστηρίου και άρπαξε δείγματα αίματος ασθενών που είχαν διαγνωσθεί θετικοί στον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.
Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και ο Πρωθυπουργός έσπευσε με μία συγκινητική ανάρτηση να τιμήσει τη μνήμη του πατέρα του.
Στις προκλήσεις της Τουρκίας, με αποκορύφωμα τη σημερινή φιέστα έξω από την Αγία Σοφία, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος στην εισαγωγή της τοποθέτησής του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις ΠΝΠ, απευθύνοντας έκκληση για συνεννόηση και για χάραξη “κόκκινων γραμμών” σε ό,τι αφορά στα εθνικά ζητήματα.
Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίστηκε ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας με συμπεριφορές συναδέλφων του κατά τη διάρκεια της καραντίνας του κορωνοϊού.
Έγκυρα στοιχεία δείχνουν ότι η Τουρκία έχει μετατραπεί σε ένα πραγματικό «σφαγείο» μεταναστών ενώ εδώ και χρόνια υπάρχουν καταγγελίες για εμπόριο οργάνων, οι οποίες πλέον συνδέονται με φωτογραφίες και άλλα ντοκουμέντα.
Κέντρο ανάπτυξης RPA (Robotic Process Automation) στην Ελλάδα σχεδιάζει να δημιουργήσει η Microsoft σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ομίλου, Charles Lamanna, ο οποίος συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ιδρυτές ελληνικών επιχειρήσεων τεχνολογίας και εκπροσώπους μεγάλων πολυεθνικών ομίλων.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζει φιέστα μπροστά από την Αγία Σοφία με αφορμή την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.
Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησαν φήμες που ήθελαν τον Χάρι και τη Μέγκαν να ξεκίνησαν να αποπληρώνουν τα 2,4 εκατ. λίρες για τις εργασίες ανακαίνισης του Φρόγκμορ Κότατζ με αντάλλαγμα ο πρίγκιπας Κάρολος να καταβάλει το ποσό για την ασφάλειά τους στο Λος Άντζελες.
Ο Νικ Καλάθης (31 χρονών, 1.96 μέτρα) προβάρει την φανέλα της Μπαρτσελόνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr ο διεθνής γκαρντ τα έχει βρει σε όλα με τους "μπλαουγκράνα" και δεν αποκλείεται σύντομα να πέσουν οι υπογραφές.
Τα ονόματά τους μπήκαν στα σπίτια μας και έγιναν συνώνυμο της μάχης κατά του κορονοϊού.
Ένας θαυμαστής της σειράς ταινιών του Χάρι Πότερ φαίνεται να αξιοποίησε "δημιουργικά" τον ελεύθερο χρόνο του στην καραντίνα, αφού εντόπισε μια κρυφή "ερωτική σκηνή" στην ταινία Prisoner of Azkaban.
Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν περίμενε ότι το fast food θα μπορούσε να προσφέρει τέτοια χαρά σε έναν άνθρωπο, όμως το συγκεκριμένο αγοράκι «τρελάθηκε» όταν και το ξανά έφαγε.
Στο «χορό» της ελληνοτουρκικής κρίσης μπήκε η Μόσχα. Την έντονη αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα προκάλεσαν δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ.
Σοκ έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη η είδηση ότι ο ιδιοκτήτης είχε τοποθετήσει στο διαμέρισμα που νοίκιαζε σε νεαρή φοιτήτρια κρυφή κάμερα και την παρακολουθούσε.
Την ελληνική σημαία «ύψωσε» στο twitter ο στρατός του Χαλίφα Χαφτάρ LNA.
Η ζήτηση για νερό ξεπερνά την προσφορά στην Ελλάδα και η κλιματική αλλαγή επιδεινώνει την κατάσταση, επισημαίνει σε άρθρο το National Geographic, στο οποίο τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να δράσει τώρα για να διασφαλίσει το νερό, και άρα να μην αντιμετωπίσει προβλήματα λειψυδρίας.
Πίσω παίρνει ο ο Διευθυντής Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, Αλί Ερμπάς, την απόφασή του να πραγματοποιηθεί η αυριανή μουσουλμανική προσευχή στην πλατεία του Σουλταναχμέτ μπροστά στην Αγία Σοφιά.
Εξετάζεται το όχημα αλλά και δύο βίντεο που κατέγραψαν την επίθεση με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας.
Ένας Πακιστανός χωρικός ζήτησε από τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι να του επιστρέψει το περιστέρι του, το οποίο κρατείται επί του παρόντος στην Ινδία με την κατηγορία της κατασκοπείας.
Από το πρακτορείο ΟΠΑΠ της Ελευθερίας Κατσιάβαλου, επί της Ηρώων Πολυτεχνείου 40, πουλήθηκε ο πρώτος αριθμός της χθεσινής κλήρωσης του Λαϊκού λαχείου.
Ένα «ευχαριστώ από καρδιάς» στέλνουν οι γονείς της αδικοχαμένης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη προς όλους όσοι συνεισέφεραν στην υπόθεσή της.
Μόλις ανοίγει το καπάκι της δεξαμενής όπου κρατά τον πύθωνά της, το ερπετό δεν χάνει ευκαιρία και τυλίγεται γύρω από το χέρι της.
Την δική τους σειρά για να πάρουν το πράσινο φως για να ανοίξουν περιμένουν οι οίκοι ανοχής και ήδη γίνονται ετοιμασίες σε όλο τον κόσμο σχετικά με το πώς θα επαναλειτουργήσουν και ποια μέτρα θα τηρούνται προκειμένου να είναι όλοι ασφαλείς.
Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης αναφέρθηκε στην τουρκική προκλητικότητα και στο ενδεχόμενο ενός επεισοδίου με την Τουρκία.
Γιατί άραγε...
Ένα ερώτημα που έχει βασανίσει κάθε αντροπαρέα με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί διάφορες εκδοχές περί του θέματος.
Ας τις δούμε λοιπόν...
Η Γερμανία, η Κύπρος και το Ισραήλ θα περιλαμβάνονται ανάμεσα στις 20 με 25 χώρες από τις οποίες η Ελλάδα θα επιτρέψει την άφιξη ταξιδιωτών χωρίς την πρόβλεψη καραντίνας από τις 15 Ιουνίου, δήλωσαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης στο Reuters.
Μετά την πρόσφατη λογοκρισία που δέχθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, από το Twitter, προειδοποίησε ξεκάθαρα πως είτε θα σταματήσουν τα μέσα κοινωνική δικτύωσης να «φιμώνουν» τις συντηρητικές φωνές, είτε αλλιώς θα υπάρξουν αυστηρές ρυθμίσεις που θα φτάσουν μέχρι και το κλείσιμο ορισμένων μέσων!
Σοκάρει και ταυτόχρονα συγκλονίζει η φωτογραφία, που επέλεξε να ανεβάσει στο instagram, η Σάρα Καρμπονέρο, η δημοσιογράφος και σύζυγος του Ίκερ Κασίγιας που δίνει μάχη με τον καρκίνο στις ωοθήκες.
Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί ο θάνατος ενός ακόμα Αφροαμερικανού στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Μινεάπολις της Μινεσότα, από αστυνομικό, ο οποίος μάλιστα καταγράφηκε σε βίντεο!
Οι κριτές του MasterChef, Σωτήρης Κοντιζάς, Λεωνίδας Κουτσόπουλος και Πάνος Ιωαννίδης, έβαλαν μεταξύ τους ένα στοίχημα για το Silver Award του ριάλιτι.
Συνεχίζονται τα φαινόμενα ρατσισμού και βίας στο Σιάτλ, με ένα ακόμη περιστατικό να καταγράφεται πρόσφατα, όταν ένα ζευγάρι Ασιατών έπεσε θύμα λεκτικής και σωματικής βίας από διερχόμενο άντρα που θέλησε να χρεώσει σε αυτούς και στην καταγωγή τους την πανδημία του κορονοϊού.
Πρόσφυγες από τη δομή στο Κρανίδι, όπου έπειτα από τον εντοπισμό τριών κρουσμάτων κορονοϊού επιβλήθηκε 15ημερη απαγόρευση κυκλοφορίας των διαμενόντων, έσπασαν την καραντίνα για να διαδηλώσουν.
Το κύκλο μιας πολύ σκληρής διαπραγμάτευσης άνοιξε η αναμενόμενα τολμηρή πρόταση για το ταμείο ανάκαμψης που κατέθεσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ακολουθώντας την γαλλογερμανική πρόταση και προσδιορίζοντας μια "ισχύ πυρός" του νέου ταμείου στα 750 δισ. ευρώ.