Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την αεροπορική τραγωδία που βύθισε στο πένθος ολόκληρο τον πλανήτη και ο επίλογός της γράφτηκε με το πλέον μελανά χρώματα στην Μεντεγίν της Κολομβίας όπου το αεροσκάφος της εταιρείας LaMia συνετρίβη παρασύροντας στο θάνατο 71 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων ήταν ποδοσφαιριστές της βραζιλιάνικης ομάδας Chapecoense.
Ο τερματοφύλακας Νιβάλντο ήταν ένας από τους εννέα ποδοσφαιριστές της Σαπεκοένσε που δεν ακολούθησαν την αποστολή της ομάδας στην Κολομβία για τον πρώτο τελικό του Copa Sudamericana, με συνέπεια να γλιτώσει από το μοιραίο παιχνίδι της τύχης.
Πρόσφατα, κυκλοφόρησε μια πολύ χρήσιμη πληροφορία σχετικά με τις καινούργιες τεχνολογίες.
Ένα παλαιότερο ρεπορτάζ της Λίνας Παπαδάκη για το protagon.gr και τους «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ» του Σταύρου Θεοδωράκη, έρχεται ξανά στην επικαιρότητα με αφορμή έναν πρωταγωνιστή του…
Μια απίστευτη ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας στο Βόλο, όταν ένας 47χρονος άστεγος αποπειράθηκε να κλέψει αυτοκίνητο και στη συνέχεια παραδόθηκε ο ίδιος στην Αστυνομία, προκειμένου να φυλακισθεί και να σωθεί από το κρύο.
Όπως αναφέρουν τα πορίσματα μιας νέας επιστημονικής έρευνας, της οποίας επικεφαλής είναι ο καθηγητής Εμμανουήλ Σταματάκης, του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ στην Αυστραλία, πρώτα το τένις, μετά το κολύμπι και μετά η αεροβική είναι τα αθλήματα που μας προστατεύουν από πιθανό πρόωρο θάνατο.
Απίθανη εκτιμά πως είναι η επίτευξη μιας συμφωνίας-πακέτο στο Eurogroup της Δευτέρας ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, εκτιμώντας πως είναι πιό πιθανό να υπάρξει συμφωνία μετά το Eurogroup και πριν το τέλος του έτους.
Στο ερώτημα πώς νιώθετε για την κατάσταση της χώρας, το 28% απάντησε οργή, το 25% απογοήτευση και το 19% ντροπή - Μόνο το 14% απάντησε ότι θέλει τη σημερινή κυβέρνηση.
Αντιμέτωποι με μία ασύλληπτη εικόνα βρέθηκαν οι κάτοικοι γειτονιάς του Ρεθύμνου, της οποίας οι δρόμοι ασφαλτοστρώθηκαν.
H 12χρονη μαθήτρια της Α' Γυμνασίου, Κωνσταντίνα Νικολέτα, βρήκε πεταμένο το πορτοφόλι και... αν και ήταν γεμάτο με λεφτά, το παρέδωσε αμέσως στην Αστυνομία.
Και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον επικεφαλής του κόμματος CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κατάφερε να σύρει στον εθνικιστικό διαγωνισμό ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.
Όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος και όχι μόνο παρακολούθησε συγκλονισμένος την αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία, όπου ξεκληρίστηκε η ποδοσφαιρική ομάδα Σαπεκοένσε. Οι ομάδες της Βραζιλίας δεν έμειναν μόνο σε μια απλή κίνηση στα social media.
Ένας μεταλλικός θόλος καλύπτει πλέον την σαρκοφάγο που περιβάλλει τον κατεστραμμένο πυρηνικό αντιδραστήρα του Τσερνόμπιλ για να τον προστατεύει και για να συγκρατεί τη ραδιενέργεια, ένα σχέδιο που θα εγγυηθεί την ασφάλεια του σταθμού για τα επόμενα 100 χρόνια.
Θέμα «Τσαμουριάς» θέτει εκ νέου ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, κάνοντας δηλώσεις στην DW με βασικό αντικείμενο την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας του.
Επίθεση στην Κύπρο έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του, στην οποία αναφέρθηκε εκτενώς στο Κυπριακό, θέτοντας συγκεκριμένους όρους για επίλυσή του αλλά ανοίγοντας και θέμα... κυπριακής σημαίας.
Από…σαράντα κύματα θα πρέπει να περνούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ μέχρι να κλείσουν τελικά ραντεβού για ιατρική επίσκεψη ή για κάποια εξέταση, ενώ ακόμη πιο δύσκολη θα είναι η πρόσβαση στον ιδιωτικό τομέα.
Βαρεθήκατε να δυσφορείτε από την... τσιγαρίλα κάθε φορά που μπαίνετε στο αυτοκίνητό σας; Ιδού οι λύσεις!
Η βία κατά των γυναικών είναι καθημερινό φαινόμενο στο Μαρόκο.
Βολές τόσο κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όσο και κατά του Βερολίνου εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ήταν θέμα χρόνου να δημιουργήσουν οι Νοτιοκορεάτες ερευνητές μια θερμοηλεκτρική βαφή, που επιτρέπει στους τοίχους (και όχι μόνο) να μετατρέπουν τη θερμότητα σε ηλεκτρισμό.
Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο διορισμός της διευθύντριας, του γραφείου του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη Κατερίνας Νοτοπούλου, μετά και τα εγκαίνιά του το περασμένο Σάββατο.
Μόλις είχε ολοκληρωθεί το τριήμερο της διεθνούς διοργάνωσης IFBB Diamond Cup στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου αγώνων μπόντυ μπίλντινγκ με την ανάδειξη του υπερνικητή (Overall) του Έλληνα πρωταθλητή Χρήστου Πιστόλα, όταν ο Ροδίτης πρωταθλητής της κατηγορίας συν 100 κιλά Γιάννης Μάγκος με την ημίγυμνη περιβολή του αγώνα πλησίασε τα τραπέζια της κριτικής επιτροπής ανατρέποντας τα δύο από αυτά και σταμάτησε μόνο στο τρίτο όπου ακόμα καθόντουσαν κάποιοι από τους κριτές με τα λάπτοπ τους σε λειτουργία.
Λίγες εβδομάδες προτού γίνει γνωστό ότι θα αναλάβει το πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, η Κατερίνα Νοτοπούλου άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά.
«Ετοιμάζεται για πόλεμο ο Ερντογάν; Τι κρύβουν οι αναφορές του στη Λωζάννη και μέχρι πού είναι αποφασισμένος να φτάσει;». Οι δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας έχουν προκαλέσει ανησυχία στην ελληνική κοινή γνώμη, αλλά και στην κυβέρνηση.
Οι υγειονομικές αρχές της Ολλανδίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι προχώρησαν στην θανάτωση 190.000 παπιών σε ένα αγρόκτημα στο κεντρικό τμήμα της χώρας, καθώς τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν έδειξαν ότι είχαν μολυνθεί από τον ιό της γρίπης των πτηνών.
Βρέθηκε ο ένας από τους «ενόχους» για τον ορυμαγδό ψεύτικων ειδήσεων που έβγαιναν στην επιφάνεια μέσω του Facebook, προκαλώντας πανικό σε παγκόσμιο επίπεδο και ιδιαίτερα στους χρήστες των social media.
Εικόνες καταστροφής αντίκρισαν σήμερα το πρωί κάτοικοι της Μόριας στο νεκροταφείο του χωριού τους, όταν πήγαν εκεί για να ανάψουν τα καντήλια των συγγενών τους και να προσευχηθούν.
Αυξημένο κατά 146 εκατ. ευρώ είναι από τον Δεκέμβριο του 2015 το κόστος μισθοδοσίας των μετακλητών υπαλλήλων, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά πλέον τις 2.000.
"Εγώ δεν μπορώ να αποφύγω τη σύσταση κυβέρνησης τεχνοκρατών", δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ιδιωτικό κανάλι Canale 5, με αναφορά στο συνταγματικό δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου.
Ο Βέλγος καλλιτέχνης Vincent Bal χρησιμοποιεί τις σκιές καθημερινών αντικειμένων για να σχεδιάσει απίθανα σκίτσα. Ξεκίνησε αυτή τη σειρά πρωτότυπων – κάθε άλλο παρά σκοτεινών – σχεδίων, όταν, ενώ δούλευε σε μια δουλεία του, παρατήρησε τη σκιά της κούπας του πάνω στο χαρτί.
Όταν επισκέφτηκε την ΕΣΣΔ και έγινε δεκτός από τον ηγέτη της, Νικίτα Χρουτσόφ στο γραφείο του στο Κρεμλίνο, ο Φιντέλ κάθισε απέναντι του, και καθώς άναβε το πούρο Cohiba του, τα φλας των φωτορεπόρτερ άστραψαν. Μόλις οι φωτογραφίες βγήκαν στη δημοσιότητα ύστερα από λίγο, το μάτι έπεφτε στο αριστερό χέρι του Φιντέλ Κάστρο.
Μετά από μέρες αγωνίας ο ηθοποιός Σταύρος Μαυρίδης εντοπίστηκε και είναι καλά στην υγεία του.
Όταν οι άνθρωποι στην Κούβα ζουν με 20 δολάρια το μήνα, ο γιος του Κάστρο διαθέτει περιουσία τουλάχιστον 900 εκατομμυρίων δολαρίων, κάνει διακοπές στη Μεσόγειο με πανάκριβα γιοτ, σωματοφύλακες και καπνίζει πούρα μεγάλων διαστάσεων.
Θερμό φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα λίγο μετά τις `11 το πρωί στην κεντρική πλατεία Τρικάλων.
Με μελανά χρώματα παρουσιάζει την κατάσταση που βιώνει η χώρα αλλά και τις προοπτικές που υπάρχουν για έξοδο από την κρίση, παρουσιάζει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στο βιβλίο του «Υπάρχει λύση;» που προδημοσιεύει η εφημερίδα το Βήμα.
Σύμφωνα με το γερμανικό οικονομικό περιοδικό WirtschaftsWoche (WiWo) οι Ιταλοί αδειάζουν τους λογαρισμούς τους και αγοράζουν χρυσό στην Ελβετία.
Σύμφωνα με το skai.gr, από τη χθεσινή άκαρπη τηλεδιάσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, πρώτη από όλους αποχώρησε η Έφη Αχτσιόγλου, αφήνοντας τους κύριους Τσακαλώτο, Παπαδημητρίου, Σταθάκη, Χουλιαράκη να συζητούν με τους επικεφαλής των θεσμών.
Μία σειρά μέτρων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και τον περιορισμό της χρήσης των μετρητών στην οικονομία προτείνουν οι τράπεζες στην κυβέρνηση.
Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο με συνεχείς παραβιάσεις.
Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τη δημόσια τηλεόραση ZDF, δύο στους τρεις Γερμανούς είναι σύμφωνοι με την απόφαση της Μέρκελ.
Η απάντηση ενός απλού γρίφου μπορεί να κάνει όποιον βρει την λύση πλουσιότερο κατά 30.000 δολάρια αφού το ποσό αυτό προσφέρει η ΝΑΣΑ ως αντάλλαγμα αν απαντηθεί ένα από τα βασικότερα αλλά πιο ανθρώπινα προβλήματα του διαστήματος.
Αυτοπροσώπως και όχι μέσω κάποιου εκπροσώπου του επέλεξε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, να παραδώσει το νέο ρωσικό διαβατήριο στον Αμερικανό (μέχρι πρότινος) ηθοποιό Στίβεν Σιγκάλ, τονίζοντας μάλιστα ότι ελπίζει πως αυτή η πράξη αντανακλά την «ομαλοποίηση» των τεταμένων σχέσεων της χώρας του με την Ουάσινγκτον.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα επικυρώσει την επαναφορά της θανατικής ποινής εφόσον ψηφιστεί από το κοινοβούλιο, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις των Βρυξελλών ότι ένα τέτοιο μέτρο είναι ασύμβατο με την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ανησυχία για τα εθνικά θέματα, αλλά και αυστηρή προειδοποίηση προς όλες τις πλευρές με την φράση, «Με την Ελλάδα μην παίζετε!», διατύπωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στα Γιάννενα.
Να ξορκίσουν τα σενάρια πρόωρων εκλογών που άνοιξε η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, επισημαίνοντας ότι ενδεχόμενη πολιτική αποσταθεροποίηση πριν το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την χώρα.
Αίσθηση προκαλεί η πρωτοφανής τοποθέτηση ότι η τραγωδία στη Μόρια με τους δύο νεκρούς - μια γιαγιά και το 6χρονο εγγονάκι της- θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε σπίτι, την οποία διατύπωσε ο υπεύθυνος Συντονιστικού για το Προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.
Νεκροί, επεισόδια και εκτεταμένες καταστροφές ήταν ο απολογισμός της εφιαλτικής νύχτας στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο.
Κορυφώνεται η αγωνία για τη διαμάχη του Τόλη Βοσκόπουλου και της Τζούλιας Παπαδημητρίου σχετικά με την πατρότητα της χαράς (υπόθεση που μένει ανοιχτή από το 2007), μετά την απόφαση του Εφετείου να διατάξει εκ νέου εξέταση DNA.
Απίστευτη είδηση από την Ισπανία. Ένας φίλος της Ατλέτικο προχώρησε σε αγωγή και μήνυση κατά της UEFA για το γκολ με το οποίο η Ρεάλ προηγήθηκε της ομάδας του στον τελικό του Champions League το Μάιο.
Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που έχουμε την εισαγωγή της ελληνικής γλώσσας σε όλο το εκπαιδευτικό σύστημα μία ξένης χώρας και ειδικότερα της Ρωσίας.