Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Σεισμός στην Τουρκία : «Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε» λέει ο Μητσοτάκης

Τη συμπάθειά του στον Ταγίπ Ερντογάν και τον τουρκικό λαό για τον σεισμό στη γειτονική χώρα εκφράζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και δηλώνει ότι οι ελληνικές ομάδες έρευνας και διάσωσης είναι έτοιμες να βοηθήσουν.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο έλληνας πρωθυπουργός αναφέρει: «Η ολόψυχη συμπάθειά μου προς τον πρόεδρο Ερντογάν και τον τουρκικό λαό μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία. Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης είναι έτοιμες να βοηθήσουν».
 Επικοινωνία Δένδια – Τσαβούσογλου

Νωρίτερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ που έπληξε την γειτονική χώρα.

Ο κ. Δένδιας εξέφρασε την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στον τουρκικό λαό και την τουρκική κυβέρνηση που δοκιμάζονται αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Επίσης, ο έλληνας ΥΠΕΞ επεσήμανε την απόλυτη ετοιμότητα της χώρας μας να συντρέξει άμεσα τις προσπάθειες των τουρκικών αρχών για την παροχή κάθε απαραίτητης βοήθειας προς τους πληγέντες.

Ακόμη, ο κ. Δένδιας επικοινώνησε και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τον οποίο συνεννοήθηκε να βρίσκονται σε ετοιμότητα κλιμάκια της ΕΜΑΚ ώστε να μεταβούν στην Τουρκία, εφόσον κριθεί σκόπιμο, ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου