Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Βίντεο - ντοκουμέντο: Το επεισόδιο στα Ιμια με την ελληνική κανονιοφόρο και την τουρκική ακταιωρό

Βίντεο από το επεισόδιο που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης, στην περιοχή των Ιμίων, μεταξύ της κανονιοφόρου του Στόλου ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ και σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής δόθηκε στη δημοσιότητα από τουρκικά ΜΜΕ.

Στο βίντεο φαίνεται το τουρκικό πλοίο να προσεγγίζει την κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού και τελικά να έρχεται σε επαφή.

Πηγές του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΝ σχολιάζοντας το οπτικό υλικό σημείωναν ότι αποδεικνύεται ξεκάθαρα η προκλητικότητα των Τούρκων, αφού η τουρκική ακταιωρός παραβιάζει τους διεθνείς κανόνες αποφυγής σύγκρουσης στη θάλασσα.



Όλα ξεκίνησαν όταν το τουρκικό περιπολικό «Köyceğiz» που κινούνταν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, περίπου στις 14:30 ήρθε σε επαφή με την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού η οποία βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διέλευση της κανονιοφόρου, η τουρκική ακταιωρός προχώρησε σε έναν επικίνδυνο ελιγμό, ο οποίος οδήγησε τελικά στην επαφή με το ελληνικό πλοίο.

Πηγές του ΓΕΕΘΑ τόνισαν από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχουν καταγραφεί υλικές ζημιές στο ελληνικό πλοίο και ο «Νικηφόρος» και συνέχισε κανονικά την περιπολία του, ενώ η τουρκική ακταιωρός επέστρεψε στα χωρικά ύδατα της γείτονος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου