Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Καταρρέει το αφήγημα της εξόδου από τα Μνημόνια: 80% βλέπει συνέχιση της επιτροπείας

Τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι επίκειται έξοδος από τη μνημονιακή επιτροπεία τον Αύγουστο απορρίπτουν οχτώ στους δέκα Έλληνες στη δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο ΘΕΜΑ.

Στο ερώτημα, δε, για το πώς εκτιμούν ότι θα κινηθούν τα πράγματα το 2018, ένα στους δύο (49%) απαντά ότι θα είναι χειρότερα. Οι αισιόδοξοι, που πιστεύουν ότι θα πάνε καλύτερα, περιορίζονται στο 20,1%, ενώ το 28,7% θεωρεί ότι η κατάσταση θα είναι ίδια με εκείνη του 2017. Αισιόδοξο είναι το 37,1% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μεγαλύτερη απαισιοδοξία συναντάται στις γυναίκες και στους μεγαλύτερους σε ηλικία.

Επιπροσθέτως, στο διλημματικό ερώτημα για το τι θα συμβεί τη χρονιά που ξεκίνησε, η μεγάλη πλειοψηφία, το 80,5%, θεωρεί ότι η χώρα θα συνεχίσει να βρίσκεται σε αυστηρή επιτροπεία έναντι μόλις του 13,8% που υιοθετεί το κυβερνητικό αφήγημα σύμφωνα με το οποίο θα βγει οριστικά από τα μνημόνια. Το τελευταίο, μάλιστα, φαίνεται ότι δεν πείθει τρεις στους τέσσερις Συριζαίους, αφού μόλις το 23,5% όσων έχουν ψηφίσει το κυβερνών κόμμα βλέπει έξοδο από το μνημονιακό τούνελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου