Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Οι Έλληνες είναι οι πιο «εργατικοί» Ευρωπαίοι

Μπορεί να μας έχουν βγάλει το όνομα, περί νωχελικότητας κι αδιαφορίας στον εργασιακό τομέα, όμως τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη για την εργατικότητα των Ευρωπαίων (σχετικά με τις εβδομαδιαίες ώρες εργασίας) έκρυβαν εκπλήξεις, σχετικά με τους πρωταθλητές αλλά και τους ουραγούς της σχετικής κατάταξης.

Πρώτοι, λοιπόν, με 39 ώρες εργασίας ανά βδομάδα έρχονται οι Ελληνες εργαζόμενοι, ξεπερνώντας με διαφορά εργαζόμενους άλλων χωρών, που φημίζονται για την εργατικότητα και την προθυμία τους.

Στη δεύτερη θέση έρχονται οι Ρώσοι με 38 ώρες εβδομαδιαίως ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Ιρλανδοί (36 ώρες), οι Ισλανδοί (36 ώρες) κι οι Πορτογάλοι (35 ώρες).

Στις τελευτάιες θέσεις του σχετικού πίνακα εμφανίζονται οι Γάλλοι εργαζόμενοι (28 ώρες την εβδομάδα), οι Νορβηγοί (27 ώρες) και τελευταίοι έρχονται οι Γερμανοί εργαζόμενοι με 26 ώρες εργασίας ανά εβδομάδα.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως σε χώρες εκτός της Ευρωπαίκής ηπείρου, οι αριθμοί τραβούν την ανηφόρα, καθώς στο Μεξικό εργάζονται 43 ώρες/βδομάδα, ενώ στην Κορέα 40.

το είδαμε independent.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου