Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

«Από δήμαρχος, κλητήρας»: Σύμβουλος στρατηγικής του ESM o Γερούν Ντάισελμπλουμ

Το διορισμό του Γερούν Ντάισελμπλουμ στη θέση του στρατηγικού συμβούλου στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕSM) ανακοίνωσε ο ΕΜΣ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ντάισελμπλουμ, θα κατέχει τη θέση αυτή ως εξωτερικός πάροχος υπηρεσιών, από τη μέρα που θα σταματήσει να είναι υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, και μέχρι το τέλος της θητείας του, ως προέδρου της Ευρωομάδας (Eurogroup). Ο Ντάισελμπλουμ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα αμείβεται για τη θέση στρατηγικού συμβούλου, ενώ θα παραμείνει επίσης πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕSM.

«Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υπήρξε βασική προσωπικότητα τόσο στη χάραξη πολιτικής στην ευρωζώνη όσο και στη δική μας ανάπτυξη ως μόνιμου μηχανισμού πρόληψης κρίσεων τα τελευταία πέντε χρόνια» δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής του ΕΜΣ, Κλάους Ρέγκλινγκ προσθέτοντας ότι μετά την αποχώρησή του από το ολλανδικό υπουργείο Οικονομικών, ο Ντάισελμπλουμ συμφώνησε να προσφέρει στον ΕΜΣ την «εξαιρετική εμπειρία» του. «Η σύμβαση αυτή είναι για περιορισμένο χρονικό διάστημα αλλά συμπίπτει με μια σημαντική στιγμή για τη μελλοντική εξέλιξη του ESM», κατέληξε o ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου