Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Το μεγάλο σκάνδαλο με αόρατους συνεργάτες Ελλήνων Ευρωβουλευτών

Ένα απίστευτο σκάνδαλο βρίσκεται προς διερεύνηση από την Olaf (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία κατά της Απάτης) μέσα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Η Olaf διερευνά ήδη και σαρώνει τα επιτελεία των Ευρωβουλευτών για να διαπιστώσει αν τα μόνιμα επιτελεία τους εργάζονται κανονικά στα γραφεία τους, ή απλώς είναι μαϊμου, με αποτέλεσμα οι Ευρωβουλευτές να βάζουν στην τσέπη τους τις αποδοχές τους.

Στο πλαίσιο της εντατικής έρευνας, έχουν ζητηθεί πλήρη στοιχεία, ενώ πραγματοποιούνται και έρευνες σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, για να εντοπιστούν ανταλλαγές e-mails. Αποτέλεσμα αυτών των εντατικών ερευνών είναι να έχουμε παραμείνει χωρίς μισθοδοσία οι περισσότεροι εκ των μη μόνιμων υπαλλήλων συνεργατών Ελλήνων Ευρωβουλευτών.

Πληροφορίες για Έλληνες Ευρωβουλευτές

Οι πρώτες ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο Έλληνες Ευρωβουλευτές που έχουν εντοπιστεί από τον έλεγχο να εμφανίζουν ότι απασχολούν συνεργάτες αλλά στην πραγματικότητα είτε οι συνεργάτες αυτοί να μην παρέχουν υπηρεσίες στους Ευρωβουλευτές είτε να παρέχουν υπηρεσίες σε επιχειρήσεις που διατηρούν στην Ελλάδα οι Ευρωβουλευτές ενώ εμφανίζονται ότι απασχολούνται στις Βρυξέλλες. Όπως είναι φυσικό, το ζήτημα και οι έρευνες έχουν προκαλέσει αναστάτωση στο σύνολο των Ελλήνων Ευρωβουλευτών και ειδικά αυτών που απασχολούν προσωπικό.

Σύμφωνα με το bankingnews.gr, όλα ουσιαστικά ξεκίνησαν από τον Ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη μετά από τις καταγγελίες συνεργάτιδάς του, σύμφωνα με τις οποίες ο ευρωβουλευτής τηςκατακρατούσε τμήμα του μισθού της. Εκεί ακριβώς ενεπλάκη η Olaf, ενώ τα αποτελέσματα του ελέγχου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Ωστόσο, αυτό θορύβησε τους επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου οι οποίοι ξεκίνησαν οι ίδιοι ελέγχους στους Ευρωβουλευτές ώστε να διαπιστώσουν αν και κατά πόσο η έμμεση υπεξαίρεση χρημάτων του Ευρωκοινοβουλίου που προορίζονται για τους σκοπούς του Κοινοβουλίου καταλήγουν σε τσέπες τρίτων.

Σημειώνεται ότι ανάλογες σκανδαλώδεις πρακτικές από Ευρωβουλευτές έχουν εμφανιστεί αρκετές φορές στο παρελθόν αλλά δεν δινόταν μεγάλη έκταση.
το είδαμε thepressroom.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου