Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Ο Τραμπ θα δώσει στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα για τη δολοφονία Κένεντι

Σε μια ανάρτηση που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις το Σάββατο, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα από τον φάκελο της δολοφονίας του πρώην Αμερικανού προέδρου, Τζον Φ. Κένεντι, η οποία είχε συνταράξει την πολιτική σκηνή των ΗΠΑ το 1963, αλλάζοντας δραματικά την πολιτική σκακιέρα.

«Με την επιφύλαξη της λήψης νέων πληροφοριών, θα επιτρέψω, ως Αμερικανός πρόεδρος, το άνοιγμα του εδώ και πολλά χρόνια κλειστού και διαβαθμισμένου ΦΑΚΕΛΟΥ JFK» έγραψε στην ανάρτησή του ο Τραμπ, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε Αμερικανός πολίτης θα έχει πρόσβαση στα έγγραφα που περιλαμβάνει, μετά τον αποχαρακτηρισμό τους.


Η ανακοίνωση του προέδρου διαψεύδει το ρεπορτάζ του Politico που εκτιμούσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα «μπλόκαρε» τον αποχαρακτηρισμό και τη δημοσιοποίηση των εγγράφων λόγω «ανησυχίας ότι θα αποκάλυπταν επικίνδυνες για την εθνική ασφάλεια πληροφορίες».

Ο Τζον Φιτζέραλντ «Τζακ» Κένεντι αποκαλούμενος συχνά και με τα αρχικά του J.F.K., ήταν Αμερικανός πολιτικός, ο οποίος υπηρέτησε ως ο 35ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, από τον Ιανουάριο του 1961 έως τη δολοφονία του την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου του 1963, στην πλατεία Ντίλι στο Ντάλας του Τέξας. Τα ακριβή περιστατικά της δολοφονίας, που είναι μια από τις πιο πολυσυζητημένες του 20ου αιώνα, παραμένουν ακόμα και σήμερα σε μεγάλο βαθμό άγνωστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου