Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Με 800 κιλά τρόφιμα, 1.500 υπαλλήλους του και το κρεβάτι του έφτασε ο βασιλιάς Σαλμάν στη Μόσχα

Το τι κουβάλησε ο 81χρονος βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας στο ταξίδι του στη Μόσχα για τέσσερις ημέρες, δεν λέγεται.

Όπως αποκάλυψε ανώνυμη πηγή Bloomberg, το πολυτελές αεροσκάφος που μετέφερε τον Σαουδάραβα βασιλιά θα κάνει καθημερινά τη διαδρομή Ριάντ – Μόσχα προκειμένου να μεταφέρει τις απαραίτητες προμήθειες, ενώ ήδη έχει μεταφέρει στη Ρωσία περίπου 800 κιλά τρόφιμα.

Παράλληλα, ο βασιλιάς Σαλμάν έχει ήδη φροντίσει ώστε μέρος του προσωπικού στο ξενοδοχείο Four Seasons που θα καταλύσει να αντικατασταθεί με έμπιστο προσωπικό, που γνωρίζει ακριβώς πώς θέλει να απολαμβάνει τον καφέ του.

Την ίδια... «τύχη» είχαν και τα έπιπλα του ξενοδοχείου, καθώς ο βασιλιάς Σαλμάν έφερε μαζί και το κρεβάτι του, γιατί μόνο σε αυτό θέλει να κοιμάται.

Την Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας υπέγραψαν συμφωνία για την προώθηση του κοινού πυρηνικού προγράμματος που θα θέσουν το αμέσως επόμενο διάστημα σε εφαρμογή

Μία συμφωνία που θα έχει ως βάση τις επενδύσεις στην ενέργεια, ύψους ενός δισ. δολαρίων, αλλά θα επεκτείνεται σε πολλούς ακόμα τομείς, διευρύνοντας τη συνεργασία των δύο ισχυρών δυνάμεων.

Την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Μόσχας σημάδεψε ένα απρόοπτο καθώς η χρυσή κυλιόμενη σκάλα του αεροσκάφους... σταμάτησε, την ώρα που αποβιβαζόταν ο Σαουδάραβας βασιλιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου