Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Ο μεγιστάνας της Alibaba προειδοποιεί για Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο προέβλεψε σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο μεγιστάνας ιδρυτής της Alibaba, Τζακ Μα, στην οποία αναφέρθηκε στις αλλαγές που αναμένεται να φέρει η τεχνητή νοημοσύνη.

Σύμφωνα με τον Μα οι ευκαιρίες και οι κίνδυνοι που παρουσιάζονται από την τεχνητή νοημοσύνη και την παγκοσμιοποίηση, είναι ζητήματα που τον ωθούν να συνομιλεί με παγκόσμιους ηγέτες, και να τους προτρέπει να «κινηθούν γρήγορα»:

«Οταν βλέπουμε κάτι να έρχεται, πρέπει να προετοιμαζόμαστε», δήλωσε ο Μα, ο οποίος θεωρεί ότι η μείωση των ωρών εργασίας και η περαιτέρω διευκόλυνση των μεταφορών είναι από τα θετικά που αναμένεται να προκύψουν.

«Θεωρώ πως στα επόμενα 30 χρόνια, οι άνθρωποι θα δουλεύουν μόνο 4 ώρες την ημέρα και ενδεχομένως 4 ημέρες την εβδομάδα».

Πρόσθεσε δε, πως αν οι άνθρωποι είναι σε θέση τώρα να ταξιδεύουν σε 30 μέρη, τις επόμενες δεκαετίες αυτά θα αυξηθούν σε 300!

Ερχεται 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος!

«Η πρώτη τεχνολογική επανάσταση προκάλεσε τον 1ο παγκόσμιο και η δεύτερη τον 2ο. Τώρα (με την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης) βιώνουμε την τρίτη τεχνολογική επανάσταση, η οποία είναι πιθανό να προκαλέσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο!

«Δεν θα πρέπει να κάνουμε τις μηχανές σαν τους ανθρώπους. Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι οι μηχανές θα μπορούν να κάνουν πράγματα που οι άνθρωποι δεν μπορούν. Οι μηχανές δεν θα καταφέρουν ποτέ να αποκτήσουν τη σοφία και την εμπειρία που συνεπάγεται η ανθρώπινη φύση.

«Οι άνθρωποι θα νικήσουν», δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου