Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Μεγάλη έκρηξη σε σπίτι στο Μάντσεστερ

Μεγάλη έκρηξη σε διαμέρισμα στο Μάντσεστερ σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα, ενώ κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής με ένοπλους άνδρες της αστυνομίας πραγματοποιούσε έλεγχο, στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ Αρίνα, την προηγούμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από γείτονες, ακούστηκε μία πολύ ισχυρή έκρηξη και αμέσως μετά κραυγές από τους αστυνομικούς, οι οποίοι νωρίτερα είχαν εισβάλει στο σπίτι.

Οι μάρτυρες δεν ήταν σίγουροι αν ήταν ελεγχόμενη έκρηξη κατά την εισβολή των αστυνομικών στο διαμέρισμα, ή κάτι άλλο, καθώς ο ήχος ήταν πολύ ισχυρός. Η έρευνα θα είναι εξονυχιστική μέσα στο σπίτι για στοιχεία, ενώ η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη.

Η αστυνομία ενημέρωσε ότι η έκρηξη ήταν ελεγχόμενη και ότι παράλληλα, σε άλλη επιχείρηση στην περιοχή του Ολντ Τράφορντ, συνελήφθη ένας 25χρονος άνδρας ως ύποπτος τρομοκράτης.

Η επιχείρηση, που βρίσκεται σε εξέλιξη, διεξάγεται στην περιοχή Moss Side, στην οδό Selworthy Road, ενώ στο σημείο βρίσκονται δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί, καθώς και εκπαιδευμένα σκυλιά της αστυνομίας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στο Moss Side προσήχθησαν δύο άνδρες και συγκεκριμένα δύο αδέλφια, τα οποία διαμένουν στο διαμέρισμα. Η αστυνομία, ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιώσει την προσαγωγή ή τη σύλληψή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου