Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Συναγερμός στην Τουρκία μετά από πληροφορίες για νέο πραξικόπημα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Τουρκία μετά τις πληροφορίες, αλλά και τα δημοσιεύματα στον Τύπο που φέρεται να αφήνει να διαχέονται η Κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι ομάδα κεμαλιστών αξιωματικών του στρατού δεν αποκλείεται να δρομολογήσει τις επόμενες μέρες ένα νέο στρατιωτικό πραξικόπημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διοχετεύονται στον τουρκικό Τύπο, αξιωματικοί των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων κυρίως από τη Σμύρνη βρίσκονται σε προετοιμασία ενός πραξικοπήματος με τη δυναμική της κίνησης τους να εξαπλώνεται από τα δυτικά παράλια προς το υπόλοιπο της χώρας. Βέβαια, τα δημοσιεύματα υπογραμμίζουν ότι δεν παρατηρείται κάποια περίεργη κίνηση στις στρατιωτικές μονάδες της πρωτεύουσας, Άγκυρας, αλλά και στην Κωνσταντινούπολη.

Ταυτόχρονα, στα τουρκικά ΜΜΕ σημειώνεται ότι το επιτελείο του στρατού διέταξε έρευνα σχετικά με τις νέες πληροφορίες. Μάλιστα, φαίνεται να έχουν κινητοποιηθεί τόσο η στρατιωτική εισαγγελία, όσο και το επιτελείο των Χερσαίων Δυνάμεων.

Βέβαια, η αντιπολίτευση προσεγγίζει τις πληροφορίες και τα δημοσιεύματα με επιφυλακτικότητα. Και αυτό γιατί εκτιμά ότι η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να επιχειρεί εξασφαλίσει πολιτικά οφέλη και να κινητοποιήσει την εκλογική βάση της εν όψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος στις 16 Απριλίου. Ένα δημοψήφισμα, στο οποίο αν οι Τούρκοι ψηφίσουν «ναι» στη συνταγματική αναθεώρηση, θα ενισχύσουν τις εξουσίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου