Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Κούγιας: "Αύριο καταθέτω δικογραφία για στημένους ποδοσφαιριστές"

Σε άκρως επιθετικό τόνο, ο Αλέξης Κούγιας απάντησε στην ανακοίνωση του ΠΣΑΠ. Το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών υπερασπίστηκε τους παίκτες του Λεβαδειακού έναντι των κατηγοριών της ΠΑΕ ΑΕΛ σε χθεσινή ανακοίνωσή της.

Σήμερα, ο μεγαλομέτοχος της λαρισαϊκής ΠΑΕ απάντησε στον ΠΣΑΠ και μεταξύ άλλων υποστήριξε «αλλά αυτοί που έκαναν "τη δουλειά" κι έστησαν τους αγώνες είναι οι ποδοσφαιριστές».

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του Αλέξη Κούγια.

«Διάβασα την ανακοίνωση της εισπρακτικής εταιρείας ποδοσφαίρου, δηλαδή του ΠΣΑΠ, η οποία μέχρι πρότινος εδιοικήτο από μια οικογενειακή οργάνωση και η οποία στο ελληνικό ποδόσφαιρο εμφανίζεται μόνο για να απομυζήσει οικονομικά τις άτυχες ΠΑΕ που θα πέσουν στα νύχια της και έχω να κάνω την εξής δήλωση:

1. Ευτυχώς που καμία ΠΑΕ της οποίας ήμουν εγγυητής της επιβιώσεώς της, δεν έπεσε στα νύχια σας για να σας έχω ανάγκη για να επιβιώσω. Κι ευτυχώς η ΠΑΕ που έχω τώρα δεν οφείλει στους ποδοσφαιριστές της ούτε ένα ευρώ και επί των ημερών μου πλήρωσε και χρέη των προηγουμένων ιδιοκτητών.

2. Ακόμη περιμένω, από τότε που οι ομάδες μου συμμετέχουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, να καλέσετε σε απολογία ένα μέλος σας που βρέθηκε ντοπαρισμένος και δυσφήμισε μ' αυτόν τον τρόπο βάναυσα το ελληνικό ποδόσφαιρο.

3. Ακόμα περιμένω να καλέσετε σε απολογία έστω κι ένα μέλος σας, από τους ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν σε όλους τους στημένους αγώνες που συμπεριλαμβάνονται στα κατηγορητήρια των δύο δικογραφιών που έχουν δημιουργηθεί από την ελληνική δικαιοσύνη.
Αν δεν κάνω λάθος, για να στηθεί ένας ποδοσφαιρικός αγώνας είτε για το στοίχημα, είτε για τον τίτλο του πρωταθλητή, είτε για την σωτηρία σ' οποιαδήποτε κατηγορία, ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΡΟΪΔΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ!

Μπορεί ηθικοί αυτουργοί να είναι πρόεδροι και ιδιοκτήτες, αλλά αυτοί που έκαναν "τη δουλειά" κι έστησαν τους αγώνες είναι οι ποδοσφαιριστές.

Στη δικογραφία για την οποία καταθέτω αύριο, υπάρχουν διεθνείς ποδοσφαιριστές με ονοματεπώνυμο, που έπαιζαν παράνομο στοίχημα. Υπάρχει ποδοσφαιριστής που έστησε την σέντρα διεθνούς αγώνα ιστορικής ελληνικής ομάδας με μεγάλη ομάδα της Ευρώπης.

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έπαιζαν σ' όλα τα στημένα παιχνίδια των ομάδων τους. Υπάρχει αρχηγός ποδοσφαιρικής ομάδας της Αθήνας στη θέση του στόπερ, που σε παιχνίδι της αθηναϊκής ομάδας στην οποία έπαιζε (Ηλιούπολη), όπου κέρδιζε 2-0 στο ημίχρονο με αντίπαλο ομάδα η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα κι ανέβηκε κατηγορία εκείνη τη χρονιά κι από τότε είναι ομάδα Super League, που έκανε δύο πέναλτι, είχε δυο δοκάρια σε βάρος του τέρματος της ομάδας του κι όταν η μπάλα δεν έμπαινε μέσα, έβαλε κι ένα αυτογκόλ για να γίνει το σκορ 4-2 και να το σιγουρέψει.

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές-μέλη σας, που μεγαλουργούν σήμερα στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κι έστηναν όχι μόνο τους αγώνες της ομάδας τους, αλλά και αγώνες άλλων ομάδων, παρότι ήταν ηλικίας μόλις 20 ετών.

Υπάρχουν τερματοφύλακες ομάδων Α' Εθνικής, οι οποίοι έκαναν το ίδιο.

Λοιπόν κύριοι, αντί να έχετε κλείσει από χρόνια το μαγαζί, για το οποίο ουδείς ποδοσφαιριστής - εκτός κάποιων κολλητών σας - ενδιαφέρεται κι αφού καταντήσατε το ελληνικό πρωτάθλημα με τις συμπεριφορές των ποδοσφαιριστών σας και την πτώχευση ιστορικών ομάδων με τις προσφυγές των μελών σας, να έχει μόνο 34 επαγγελματικές ομάδες και απ' αυτές να αγωνίζονται στην Super League λιγότεροι από 20 Έλληνες ποδοσφαιριστές, έχετε το θράσος να κάνετε ανακοίνωση για ένα γεγονός για το οποίο από χθες γελάει όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα, γιατί ενοχλείστε που υπάρχει ένας που χαλάει την πιάτσα και νιώθετε την ανάγκη να τον δυσφημίσετε.

Αλλά τι να περιμένεις από έναν σύνδεσμο που επί 8 χρόνια είχε πρόεδρο έναν που δεν είχε παίξει ποτέ στην Α' Εθνική, αλλά ήταν πρωταθλητής στις προσφυγές, είχε ταμία τον κουνιάδο του που ήταν δεύτερος στις προσφυγές μετά τον γαμπρό του και γραμματέα τον κουμπάρο του, που επίσης δεν είχε παίξει ποτέ στην Α' Εθνική!

Δυστυχώς δεν ήμουν μπροστά στο επεισόδιο που ο κουμπάρος και νυν αντιπρόεδρος, έδειρε το νομικό σύμβουλο, αλλά επειδή ήταν ασκούμενός μου το έμαθα. Να προσέχετε λοιπόν την άλλη φορά, για να μην κάνετε τέτοιου τύπου ανακοινώσεις...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου