Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Ρωσικό μαχητικό χτύπησε κτίριο στη βόρεια Συρία σκοτώνοντας τρεις Τούρκους

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν «κατά λάθος» σήμερα σε μια επιδρομή που εξαπέλυσαν μαχητικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας στη βόρεια Συρία, έγινε γνωστό από τον τουρκικό στρατό.

Άλλοι 11 Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν στην επιδρομή. Μετά το περιστατικό ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προστίθεται στην ανακοίνωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η ρωσική πολεμική αεροπορία είχε στοχοθετήσει μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, «όμως τρεις από τους στρατιώτες μας έπεσαν ως μάρτυρες όταν επλήγη κτίριο όπου οι μονάδες μας είχαν πάρει θέση».

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται σε ποια περιοχή της βόρειας Συρίας εκτυλίχθηκε το περιστατικό.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ερντογάν, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε «τη λύπη του και τα συλλυπητήριά του», σύμφωνα με το δελτίο τύπου του στρατού.

Στη Μόσχα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι Πούτιν και Ερντογάν αποφάσισαν κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνδιάλεξης να ενισχύουν την συνεργασία τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στον Τούρκο ομόλογό του ότι ο ελλιπής συντονισμός μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας ευθύνεται για τον θάνατο από λάθος των τριών Τούρκων στρατιωτών.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε ότι ρωσικά μαχητικά σκότωσαν κατά λάθος 3 Τούρκους στρατιώτες, σύμφωνα με το RIA.

Τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν νωρίτερα ότι 5 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα στις συγκρούσεις με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία, ανεβάζοντας σε 10 τον αριθμό των Τούρκων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην περιοχή σε διάστημα δύο ημερών. Δεν είναι σαφές εάν στον συγκεκριμένο απολογισμό περιλαμβάνονται οι νεκροί στρατιωτικοί στη ρωσική επιδρομή.

Οι 5 στρατιώτες σκοτώθηκαν στην περιοχή Αλ Μπαμπ, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο οι δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης με την υποστήριξη του τουρκικού στρατού προσπαθούν να καταλάβουν εδώ και πολλές εβδομάδες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Doğan.

Συνολικά 66 Τούρκοι στρατιώτες έχουν χάσει την ζωή τους, σύμφωνα με το Doğan, από την έναρξη των επιχειρήσεων της Άγκυρας στη βόρεια Συρία την 24η Αυγούστου με στόχο την εκδίωξη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου