Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Γκάφα ολκής σε κυβερνητικό «non paper» Μετά τον Τσίπρα, και το Μαξίμου θεωρεί ότι Λέσβος και Μυτιλήνη είναι δύο διαφορετικά νησιά!

Το ημερολόγιο έδειχνε 5 Νοεμβρίου του 2015, όταν ο Αλέξης Τσίπρας επισκεπτόταν, από κοινού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, το νησί της Λέσβου.

Η επίσκεψη έμελλε να μείνει... αξέχαστη, ειδικά για τους χρήστες του Twitter, όπου επικράτησε ένας... κακός χαμός, όταν ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στα νησιά που έχουν να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες μεταναστευτικές ροές, έλεγε ότι σε αυτά συγκαταλέγονται η Λέσβος και η... Μυτιλήνη!

Τότε, όλοι έσπευσαν να μιλήσουν για ένα ακόμα γλωσσικό ολίσθημα του κ. Τσίπρα, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ότι Λέσβος και Μυτιλήνη είναι το ίδιο νησί -και, πιο συγκεκριμένα, ότι η Μυτιλήνη είναι η πρωτεύουσα της Λέσβου!

Καθώς φαίνεται, ωστόσο, ένα χρόνο μετά, στο Μαξίμου επιμένουν στη... γραμμή Τσίπρα. Τι εννοούμε; Ότι σε κυβερνητικό «non paper» για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Νίσυρο και τα μέτρα που ανακοίνωσε για τα νησιά, η Μυτιλήνη και η Λέσβος αναφέρονται εκ νέου ως δύο ξεχωριστά νησιά!

Χαρακτηριστικά, αναφέρεται στο «non paper»:

21. Έκτακτη ενίσχυση με 1,68 εκ ευρώ για 4.000 κτηνοτρόφους για τη ζωική παραγωγή των νησιών, όπως η Μυτιλήνη, η Λέσβος, η Κως, η Σάμος, η Χίος, που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση.

Φυσικά, στο Μαξίμου αντιλήφθηκαν τη νέα γκάφα ολκής και έστειλαν ορθή επανάληψη, αλλά το κακό είχε ήδη γίνει. Και, όπως λέει ο θυμόσοφος ελληνικός λαός, «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».



Η δήλωση Τσίπρα στις 5 Νοεμβρίου 2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου