Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Σαν σήμερα... σταμάτησε ο χρόνος για τον Σουμάχερ -Τρία χρόνια από το τρομακτικό ατύχημα

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν από το τρομακτικό ατύχημα που έμελλε να αλλάξει για πάντα τη ζωή του Μίκαελ Σουμάχερ και της οικογένειάς του.

Ήταν 29 Δεκεμβρίου του 2013, 11.07 τοπική ώρα όταν ο Σουμάχερ βγήκε εκτός πίστας στο θέρετρο του Μεριμπέλ στις γαλλικές Άλπεις, έχασε τον έλεγχο και χτύπησε στο κεφάλι.

Το ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ ανέφερε ότι ο Σουμάχερ είχε πέσει σε κώμα: Ο σοβαρός κρανιοεγκεφαλικός τραυματισμός που υπέστη τον οδήγησε σε κώμα και χρειάστηκε άμεση νευροχειρουργική επέμβαση. Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Από εκείνη την ημέρα μέχρι και σήμερα ειπώθηκαν πολλά... Οτι ο Γερμανός πιλότος περπάτησε, πέθανε, είναι καλύτερα, είναι χειρότερα.

Ένα είναι σίγουρο. Το περιβάλλον του, με επικεφαλής την σύζυγό του, Κορίνα και την εκπρόσωπο Τύπου, Σαμπίνε Κεμ, έχει καταφέρει να... χτίσει ένα τείχος σιωπής και προστασίας για τον καλύτερο οδηγό όλων των εποχών.

Ο Σουμάχερ βγήκε από κώμα στις 16 Ιουνίου, 2014 και μεταφέρθηκε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γκρενόμπλ στη Λωζάνη της Ελβετίας, που επίσης εγκατέλειψε στις 9 Σεπτεμβρίου, μετά από ένα χρόνο απομόνωσης στην έπαυλή του.

Όλα αυτά τα χρόνια τίποτα δεν έγινε γνωστό, εκτός από αναφορές κάποιων λίγων, που τον επισκέφτηκαν, οι οποίοι τόνισαν ότι το βάρος του δεν ξεπερνάει τα 50 κιλά και πως είχε σημαντική απώλεια της μυϊκής μάζας του.

«Έχω δει τον Μίκαελ μετά το ατύχημα αρκετές φορές. Προσευχόμαστε κάθε ημέρα για να προχωρήσει. Η ζωή μπορεί να είναι πολύ σκληρή. Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και αυτό που του συνέβη είναι τραγικό», δήλωσε πριν από λίγους μήνες ο Ρος Μπράουν, τέως τεχνικός επικεφαλής στην Benetton και στη συνέχεια στις Ferrari και Mercedes, τελευταία ομάδα που συμμετείχε ο Γερμανός το 2012.

Πλέον οτιδήποτε περιβάλλει τον διάσημο οδηγό, φαίνεται περισσότερο μύθος παρά πραγματικότητα.


Μία 15μελής ιατρική ομάδα, παρακολουθεί τον Γερμανό πιλότο 24 ώρες την ημέρα στο σπίτι του στη Γενεύη, τα έξοδα φροντίδας του ανέρχονται σε περίπου 140.000 ευρώ την εβδομάδα, φτάνοντας από την ημέρα του ατυχήματος, στα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου