Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Σόιμπλε: Η Ελλάδα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις -Μακρύς ο δρόμος

Την ανάγκη εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων από την πλευρά της Ελλάδας υπογράμμισε εκ νέου ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Προσερχόμενος στο Eurogroup, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η χώρα χρειάζεται να γίνει ανταγωνιστική, ωστόσο ο δρόμος της είναι μακρύς.

«Να υπάρξουν οι μεταρρυθμίσεις και να εφαρμοστούν. Να γίνει ανταγωνιστική και να αποκτήσει την εμπιστοσύνη των πιστωτών. Ο δρόμος είναι μακρύς», δήλωσε.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος και την παραίτηση του Ματέο Ρέντσι, υποστήριξε πως δεν υπάρχει λόγος για κρίση του ευρώ.

Υπογράμμισε, δε, ότι η ΕΕ θα πρέπει να αντιμετωπίσει με ηρεμία το θέμα της Ιταλίας, ενώ πρόσθεσε ότι έχει ήδη συνομιλήσει με τον Ιταλό ομόλογό του και του είπε πως η χώρα χρειάζεται άμεσα μια λειτουργική κυβέρνηση.

Παράλληλα ο Γερμανός υπουργός εκτίμησε ότι η Ρώμη θα πρέπει να συνεχίσει την οικονομική πολιτική του απερχόμενου πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι. Τέλος, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε χαρούμενος για το αποτέλεσμα στις εκλογές της Αυστρίας.

Αρνητικός και ο Ντάισελμπλουμ

Αρνητικός ως προς την επίτευξη συμφωνίας για μεγάλη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup εμφανίστηκε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Δεν θα υπάρξει σήμερα μια συμφωνία για μεγάλη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση για την Ελλάδα.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για κρίση στην Ευρωζώνη μετά το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος και πρόσθεσε πως μερικές ιταλικές τράπεζες έχουν ζητήματα, αλλά όχι ολόκληρος ο τραπεζικός τομέας της Ιταλίας.

Ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας πρόσθεσε πάντως πως η πολιτική αστάθεια καθιστά την κατάσταση πιο περίπλοκη για την Ιταλία και την ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου