Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

Τι δείχνει μυστική δημοσκόπηση για λογαριασμό μεγάλου επιχειρηματικού ομίλου

Ποσοστό ως και 35% με διαφορά από το δεύτερο κόμμα τέτοια ώστε να πετύχει ακόμη και αυτοδυναμία δίνει στη Νέα Δημοκρατία μυστική δημοσκόπηση για λογαριασμό επιχειρηματικού ομίλου.

Σύμφωνα με σαββατιάτικη εφημερίδα στη μυστική δημοσκόπηση μετά τις κυβερνητικές παροχές στους συνταξιούχους και το «πάγωμα» του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση η Νέα Δημοκρατία μπορεί να επιτύχει στις εκλογές ποσοστό από 32% ως 35%.

Με βάση την ίδια δημοσκόπηση, η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας είναι στο 8,5% από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ με την αναγωγή η διαφορά αυτή είναι στο 10%.

Αυτό σημαίνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να πετύχει την αυτοδυναμία ή να έχει στη Βουλή με βάση τον εκλογικό νόμο 145 ή 146 βουλευτές γεγονός που δίνει την ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη να σχηματίσει κυβέρνηση πολύ εύκολα, χωρίς την ανάγκη αναζήτησης περισσότερων του ενός συμμάχων.

Με βάση τα ίδια ευρήματα είναι πιθανό να μπουν στη Βουλή κόμματα όπως η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου και Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου