Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Σοκ στη Γερμανία: Αφγανός μετανάστης βίασε και δολοφόνησε την κόρη ανώτατου αξιωματούχου της ΕΕ

Σοκαρισμένη είναι η Γερμανία με τη δολοφονία της κόρης υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία βιάστηκε από έναν Αφγανό μετανάστη.

Η Μαρία Λαντενμπέργκερ επέστρεφε στις 16 Οκτωβρίου στο σπίτι της με το ποδήλατο, μετά από ένα πάρτι που διοργάνωνε το πανεπιστήμιό της, όταν δέχθηκε επίθεση σε ένα μονοπάτι.

Ο δράστης, αφού την ακινητοποίησε, τη βίασε και στη συνέχεια την έπνιξε. Αφού βεβαιώθηκε πως είναι νεκρή, την πέταξε νεκρή στον ποταμό Ντράιζαμ.

Μετά από έρευνα οι αρχές έφτασαν στα ίχνη ενός 17χρονου Αφγανού, του οποίου το DNA βρέθηκε στο φουλάρι της κοπέλας. Ο Αφγανός, ο οποίος φιλοξενείτο σε μία οικογένεια στην πόλη, θα δικαστεί με τη νέα χρονιά, ενώ, σύμφωνα με την εισαγγελέα, δεν έχει ομολογήσει πως βίασε τη νεαρή κοπέλα.

Η 19χρονη Μαρία ήταν φοιτήτρια ιατρικής και εργαζόταν εθελοντικά σε καταυλισμό προσφύγων στην πόλη Φράιμπουργκ. Ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί αν η άτυχη κοπέλα γνώριζε τον δολοφόνο.

Η άτυχη κοπέλα ήταν κόρη του δρ Κλέμενς Λαντενμπέργκερ, ο οποίος είναι διακεκριμένος δικηγόρος και νομικός σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στις 26 Οκτωβρίου ο πατέρας της και η μητέρα της τίμησαν τη μνήμη της με έναν επικήδειο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine: «Η 19χρονη Μαρία ήταν η μοναδική ακτίνα φωτός για την οικογένειά μας και έτσι θέλουμε να παραμείνει. Ευχαριστούμε τον Θεό για αυτό το δώρο που μας έκανε. Τώρα ξέρουμε πως είναι ασφαλής μαζί του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου