Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Μακελειό έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας στην Πόλη -Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Δύο ισχυρές έκρηξεις σημειώθηκαν στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης το βράδυ του Σαββάτου. Oι εκρήξεις έγιναν σε οχήματα έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας.

Με βάση τα όσα αναφέρουν τα ΜΜΕ της Τουρκίας την Κυριακή το πρωί, ο νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 29 νεκρούς (χθες βράδυ ήταν 15) και 166 τραυματίες, εκ των οποίων οι 6 σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι δύο ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν σε κοντινή απόσταση από το γήπεδο της Μπεσίκτας «Vodafone Arena», όπου δύο ώρες νωρίτερα ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στην Μπεσίκτας και τη Μπούρσασπορ.

Αμέσως μετά τις εκρήξεις ακολούθησαν πυροβολισμοί εναντίων των αστυνομικών δυνάμεων. Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV η έκρηξη οφείλετε σε παγιδευμένο όχημα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή στόχος ήταν αστυνομικό λεωφορείο.

Δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση με βάση αποδεικτικά στοιχεία του οχήματος στο οποίο ήταν παγιδευμένες οι εκρηκτικές ύλες.



Σε ζωντανή μετάδοση από το διαδικτυακό κανάλι της Μπεσίκτας παρακολούθησαν οι φίλοι της τουρκικής ομάδας την πρώτη έκρηξη έξω από το γήπεδο!

Η Μπεσίκτας προσπαθούσε να συνέλθει από το σοκ της βαριάς ήττας με 6-0 από την Ντινάμο Κιέβου στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League και το σημερινό ματς με την Μπούρσαπορ στην νεόκτιστη «Vodafone Arena» ήταν ‘ειδικών συνθηκών», με τους «Αετούς» να επικρατούν με 2-1.

Με το τέλος του αγώνα, στο ειδικά διαμορφωμένο στούντιο που υπάρχει στο γήπεδο, ξεκίνησε και η διαδικτυακή εκπομπή στο κανάλι της Μπεσίκτας, αλλά λίγο μετά την έναρξη της διεκόπη απότομα καθώς την ώρα που ο παρουσιαστής μιλούσε για την σπουδαία νίκη της ομάδας, ακούστηκε ζωντανά η έκρηξη κι όλοι οι παρευρισκόμενοι έφυγαν τρομοκρατημένοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου