Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Επικίνδυνη κλιμάκωση! Οι Τούρκοι λένε "ασόβαρο" τον Καμμένο!

Με προκλητική και διόλου διπλωματική γλώσσα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επιτέθηκε στον Ελληνα υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο με αφορμή για τις πρόσφατες δηλώσεις του κατά του Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ανακοίνωση, το ΥΠΕΞ της Τουρκίας, αναφέρει: «Για ακόμη μία φορά καλούμε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνο Καμμένο να ενεργεί με ευθύνη και σοβαρότητα», ενώ ταυτόχρονα δηλώνει ότι «αρνούμαστε να προβούμε σε ίδιες ενέργειες και τοποθετήσεις από εδώ και στο εξής».

Αναλυτικά:

«Επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς που έκανε προς τον Προέδρο της Δημοκρατίας, στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, τον οποίο γνωρίζουμε ότι δεν έχει την ικανότητα αξιολόγησης και έκφρασης από την άποψη της κοινής λογικής, την 1η Δεκεμβρίου.

Η οργάνωση ΕΟΚΑ, η οποία έχει εμπλακεί σε πράξεις τρομοκρατίας στην Κύπρο, έχει καταστρέψει τις όποιες συνεταιριστικές προσπάθειες έγιναν μεταξύ των δύο χωρών. Καλούμε τον Υπουργό Εθνικής άμυνας, κ. Καμμένο για άλλη μια φορά, να συμμορφωθεί με ευθύνη και σοβαρότητα, και να απέχει από παρόμοιες δηλώσεις και ενέργειες από τώρα και στο εξής».

Οι επίμαχες δηλώσεις Καμμένου

Χθες από το ακριτικό στρατιωτικό φυλάκιο της Μολυβδοσκέπαστης ο Πάνος Καμμένος είπε «Από δω θέλω να στείλω και ένα μήνυμα προς όλους αυτούς που τολμούν να αμφισβητούν τις διεθνείς συνθήκες, το διεθνές δίκαιο και να κάνουν προκλητικές δηλώσεις. Από τη μία μεριά έχουμε την Τουρκία, που με συνεχείς δηλώσεις προσπαθεί να δυναμιτίσει το κλίμα. Η απάντηση η δική μας, η απάντηση που δίνουμε με βάση το διεθνές δίκαιο, της προάσπισης τη εθνικής κυριαρχία της χώρας, του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, αν ο κ. Ερντογάν θέλει να καταργήσει τη Συνθήκη της Λωζάννης θα επιστρέψουν στη Συνθήκη των Σεβρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου