Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Το μεγάλο λάθος που στοίχισε 20.000€ σε ιδιοκτήτη πρακτορείου του ΟΠΑΠ!

Ακριβά πλήρωσε την εμπιστοσύνη που έδειχνε σε κάποιους από τους πελάτες του ένας Λαρισαίος πρώην πράκτορας του ΟΠΑΠ, καθώς καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας και αναγκάστηκε να πληρώσει ένα σεβαστό χρηματικό ποσό για να μην στερηθεί την ελευθερία του.

Ο πρώην πράκτορας, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, δεχόταν τηλεφωνικά κάποια πονταρίσματα σε δελτία από παίκτες που αρχικά έδειχναν σημάδια συνέπειας όταν ερχόταν η ώρα της εξόφλησης. Όταν όμως τα ποσά μεγάλωναν, σύμφωνα με τον ίδιο, οι «παίκτες» γινόταν ασυνεπείς και το χρέος μετακυλιόταν στον ίδιο, που από την πλευρά του όμως έφτασε σε σημείο να μην μπορεί να το αποπληρώσει και ολοένα μεγάλωνε. «Καταστράφηκα απ’ αυτήν την ιστορία. Έχασα τον έλεγχο και έτσι δημιουργήθηκε το χρέος. Προσπάθησα να κάνω ρύθμιση αλλά δεν το δέχθηκαν» τόνισε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Λαρισαίος για δύο συνεχόμενα χρόνια έχοντας την ιδιότητα του πράκτορα του δελτίου ΠΡΟΠΟ ενώ λάμβανε στην κατοχή του διάφορα χρηματικά ποσά από παίκτες υποχρεούμενος να καταβάλλει στον ΟΠΑΠ το αντίτιμο, αφού παρακρατούσε ως αμοιβή το ανάλογο κάθε φορά ποσοστό, αυτός ιδιοποιήθηκε παράνομα συνολικό ποσό εκατόν τριάντα επτά χιλιάδων ευρώ (137.000) περίπου, το οποίο ανήκε στην κυριότητα της εγκαλούσας εταιρίας. Μάλιστα σύμφωνα πάντα με όσα κατηγορούνταν, αν και οχλήθηκε κατ’ επανάληψη από την εν λόγω εταιρεία για να το καταβάλει αυτός δεν το έκανε.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε εν τέλει ένοχος, για την πράξη της «υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση αντικειμένου η συνολική αξία του οποίου υπερβαίνει το ποσό των 73.000 ευρώ». Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του άρθρου 84 παρ. 2α του Π.Κ. ( σ.σ. δηλαδή πως έζησε έως το χρόνο που έγινε η πράξη έντιμη, ατομική, οικογενειακή, επαγγελματική και κοινωνική ζωή). 

Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών όπως και στα έξοδα της δίκης. Το δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή προς πέντε ευρώ την ημέρα. Ο καταδικασθείς πλήρωσε το ποσό των 20.000 ευρώ περίπου και αφέθηκε ελεύθερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου