Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

ΕΛ.ΑΣ: Αυτοί είναι οι 145 κατηγορούμενοι του καρτέλ που είχε γεμίσει με ναρκωτικά την Αθήνα

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες εκατόν σαράντα πέντε (145) ατόμων, κατηγορουμένων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην εμπορία ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας και η οποία εξαρθρώθηκε στις 26-11-2016, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Εις βάρος των ανωτέρω, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της συγκρότησης-ένταξης-διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ' εξακολούθηση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Χρήστο Παπαζαφείρη, μετά την εξάρθρωση του συγκεκριμένου κυκλώματος, εκτιμάται ότι η μείωση της διακίνησης των ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας θα φτάσει έως και το 40%.

Όπως είχε αναφέρει η αστυνομία, το εγκληματικό δίκτυο κυριαρχούσε τα τελευταία χρόνια στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Πλατεία Αμερικής, Δροσοπούλου, Προπύλαια, Νομική Σχολή - Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Πλατεία Κάνιγγος, Πλατεία Βικτωρίας και περιμετρικά του κέντρου της Αθήνας ήταν οι κυριότεροι χώροι δραστηριοποίησής του.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στους 145 κατηγορουμένους για την σπείρα των ναρκωτικών, πρόκειται για τους:

Δείτε ολόκληρη τη δημοσίευση, με όλα τα μέλη της συμμορίας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου