Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Το Google Maps παρακολουθεί την κάθε μας κίνηση και αυτή η σελίδα το αποδεικνύει

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε μια πολύ χρήσιμη πληροφορία σχετικά με τις καινούργιες τεχνολογίες.

Θυμάστε εκείνη την στιγμή στην ταινία Minority Report, όταν ο Τομ Κρουζ τρέχει να ξεφύγει, αλλά όπου και να πάει τον εντοπίζουν, επειδή υπάρχουν ακτίνες που εντοπίζουν την θέση του ανα πάσα στιγμή και την στέλνουν σε μια κεντρική βάση δεδομένων; Από ότι φαίνεται κάτι παρόμοιο έχει αναπτύξει και η Google.

Η εταιρία παρακολουθεί τους χρήστες των smartphones όπου και αν πάνε. Έχει ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιεί μια κόκκινη κουκκίδα στο χάρτη για εντοπίσει την θέση του κάθε χρήστη και που ήταν προηγουμένως.

Δεν μας πιστεύετε; Υπάρχει ένας τρόπος για να εντοπίσετε και εσείς οι ίδιοι τον εαυτό σας. Απλά μπείτε με τον ίδιο λογαριασμό της Google που χρησιμοποιείτε στο κινητό σας και ακολουθήστε αυτό το λίνκ. Θα δείτε αρχεία ενός μήνα για το που ήσασταν.

Ανεξάρτητα από τις ρυθμίσεις απορρήτου που θα επιλέξετε, οι πληροφορίες εξακολουθούν να στέλνονται και να συλλέγονται από την Google.

Τα καλά νέα είναι, ότι μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τον βαθμό στον οποίο παρακολουθείστε, ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία.

Πως να απενεργοποιήσετε τον εντοπισμό της Google και να διαγράψετε το ιστορικό σας.

Για να ελέγξετε, αν το ιστορικό τοποθεσιών σας είναι ενεργοποιημένο, πηγαίντε στο Ιστορικό Τοποθεσίας του Google Maps και πατήστε το εικονίδιο σε σχήμα γραναζιού για να αποκτήσετε πρόσβαση στο ιστορικό σας.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία εδώ.

Ωστόσο, η απενεργοποίηση του ιστορικού τοποθεσίας δεν αναιρεί το ιστορικό σας. Αν θέλετε να διαγράψετε τις τοποθεσίες που έχει αποθηκεύσει το Google Maps τον τελευταίο μήνα, πηγαίντε πρώτα στην σελίδα Ιστορικού Τοποθεσίας. Η προεπιλεγμένη χρονική περίοδος δείχνει το ιστορικό τοποθεσίας για την τρέχουσα μέρα. Δείτε και τις υπόλοιπες τοποθεσίες σας, χρησιμοποιώντας το ημερολόγιο.

Αν επιλέξετε μια χρονική περίοδο κατά την οποία το Google Maps εντοπίζει την τοποθεσία σας, θα δείτε στον χάρτη όλα τα σημεία στα οποία έχετε βρεθεί. Κάτω από το ημερολόγιο θα δείτε την επιλογή διαγραφής του ιστορικού από την ημερομηνία που έχετε επιλέξει ή όλου του ιστορικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου